Design Market järjestetään päätapahtumapaikalla ja verkkokaupoissa

21.5.2021 Teksti: Kuvat:

Design Market (10.–12.9.2021) on varastomyyntitapahtuma, joka aloittaa perinteisesti Helsinki Design Week -festivaalin. Tarkoituksena on tyhjentää varastot ja tehdä tilaa uudelle. Design Market on kuratoitu tapahtuma, jonka myyntipaikat ovat hyvin suosittuja. Valinnoissa suositaan yrityksiä, jotka tuovat tapahtumaan sopivia tuotteita: edellisten kausien tuotteita, prototyyppejä tai kakkoslaatuisia esineitä. 

Tämä Helsinki Design Weekin klassikkotapahtuma järjestetään syksyllä poikkeusolosuhteissa ja uudessa lokaatiossa, kun se valtaa festivaalin päätapahtumapaikan Glasshouse Helsingin kolmannen ja neljännen kerroksen. Lisäksi tapahtuma tuodaan viime vuoden tapaan myyjien verkkokauppoihin. 

Helsinki Design Week kannustaa kaikkia sen tekijöitä toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja Design Market onkin tarkoitettu ensisijaisesti muotoilualan yrityksille, joiden tuotteet ovat laadukkaita ja valmistettu vastuullisia toimintaperiaatteita noudattaen. Toivomme myös, että hakijoiden suunnittelu- ja valmistustoiminta on läpinäkyvää ja tuotteiden (myös materiaalien) alkuperä selvitetty. Myyjävalinnoissa suositaan yrityksiä, jotka tuovat varastomyyntiin sopivia tuotteita: edellisten kausien tuotteita, prototyyppejä tai kakkoslaatuisia esineitä. 

Projektipäällikkö Ilona Jämsen, miten massatapahtumana tunnettu Design Market huomioi turvallisuudeen järjestelyissä? 

”Tilasuunnittelussa ja myyjävalinnoissa otetaan huomioon poikkeusolosuhteet ja uusi, pinta-alaltaan Kaapelitehdasta pienempi lokaatio. Tapahtuma on ensimmäistä kertaa maksullinen ja kolmipäiväinen, joka tarjoaa yhden lisämyyntipäivän myyjille ja tasoittaa kävijävirtaa useamalle päivälle. Samalla pääsylipulla pääsee kokemaan myös festivaalin päänäyttelyn, U-jointsin, sekä muuta oheisohjelmaa. Design Market järjestetään myös myyjien omissa verkkokaupoissa, eli löytöjä voi tehdä vaikka kotisohvalta käsin!” 

Haku Design Marketiin on käynnissä 18.6.2021 asti. Lisätietoja ja hakulomakkeen löydät täältä. 

 

Helsinki Design Week seuraa koronavirustilannetta tarkkaan ja noudattaa kaikissa toimissa viranomaisten suosituksia. Lisätietoja löydät täältä. 

Koko ohjelmisto julkaistaan elokuussa. Silloin alkaa myös lipunmyynti. Helsinki Design Week 9.–19.9.2021.