20 vuotta Kaisaniemessä – Esa Vesmasen esitelmä Unkarin kulttuurikeskuksen ajattomasta designista (englanniksi)

LuentoKeskusteluKierros tai kävelyArkkitehtuuriMuotoiluajatteluSisustus
Milloin to 08.09.2022
Aika klo 17-18: Avoimin mielin -näyttelyn esittely ja taiteilijatapaamiset (englanniksi)
klo 18-19: Esa Vesmasen esitelmä Unkarin kulttuurikeskuksen designista (englanniksi)
Missä Kaisaniemenkatu 10, 00100, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Englanti
Lisätietoja Website Facebook

Vuonna 1980 perustettu Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus muutti nykyisiin tiloihinsa Kaisaniemeen vuonna 2002. Muutto Hakaniemessä sijaitsevasta toimistorakennuksesta helpommin saavutettavaan paikkaan avasi uusia mahdollisuuksia. Mahdollisimman monipuolisten ja toimivien tilojen suunnittelutyön sai tehtäväkseen sisustusarkkitehti Esa Vesmanen. 

Vesmanen valottaa englanninkielisessä esitelmässään kulttuurikeskuksen suunnittelussa käytettyjä ratkaisuja: miten alunperin melko haastavista tiloista saatiin se tyylikäs ja ajaton kulttuurikeskus, josta voimme nauttia vielä tänäänkin 20 vuotta myöhemmin. Esitelmässään Vesmanen kertoo miten keskukseen luotiin monitoimitilana toimiva galleria ja valoisia toimistotiloja jopa katutason alapuolelle. 

Vuoden sisustusarkkitehdiksi 2008 valittu ja Red Dot Award -palkinnollakin tunnustusta saanut Esa Vesmanen on aina kiinnostunut kokeilemaan uusia materiaaleja ja luomaan niistä uutta eri käyttötarkoituksiin. Hän on työskennellyt useissa maissa ja hänen töitään on esitelty lukuisissa kansainvälisissä näyttelyissä. Vesmanen opettaa Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksella ja johtaa Pure Design -suunnittelutoimistoa.

Ennen esitelmää samassa tilassa klo 17-18: Avoimin mielin -näyttelyn esittely ja taiteilijatapaamisia (englanniksi).

Helsingissä toimiva Unkarin kulttuurikeskus järjestää mm. näyttelyitä, konsertteja, kirjallisuusiltoja, elokuvanäytöksiä, luentoja ja seminaareja yhdessä suomalaisten ja unkarilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa niin Helsingissä kuin muuallakin Suomessa. Unkarin ulkomaanedustustojen verkostoon kuuluu 26 kulttuuri-instituuttia, joiden tehtävänä on Unkarin kulttuurin esittely sekä yhteistyösuhteiden kehittäminen asemamaan ja Unkarin välille. Unkari-instituutti avattiin Helsinkiin 1980.