Alusta: Huolenpito, arkkitehtuuri ja materiaalisuus

KeskusteluLuentoMuotoiluajatteluMuotoilukasvatusUudet materiaalit
Milloin pe 02.09.2022
Aika 17–18
Missä Alusta-paviljongissa, Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon välisellä pihalla / Alusta Pavilion, located between the Museum of Finnish Architecture and the Design Museum. The location is outdoors. Korkeavuorenkatu 23, 00130, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Englanti
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Mitä tapahtuisi jos lakkaisimme näkemästä rakennusmateriaalit meistä irrallisina vapaasti hyödynnettävinä ja hävitettävinä resursseina? Kuinka voisimme pitää paremmin huolta rakennuksistamme ja niissä olevista materiaaleista, ja kuinka ne voisivat vastaavasti pitää meistä huolta? Millainen arkkitehtuuri sitoo meidät aineelliseen todellisuuteemme?

Keskustelua materiaalien roolista arkkitehtuurissa ja johdatus Paviljongin materiaaleihin, saveen ja biohiileen, Alusta-paviljongissa, Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon välisellä pihalla. Tapahtuma on englanniksi. Tilaisuus on maksuton, eikä siihen ole ennakkoilmoittautumista.

Puhujina: Matti Kuittinen, arkkitehti, professori (adjunct), resurssitehokas rakentaminen ja ympäristövaikutukset, Aalto-yliopisto sekä Elina Koivisto, arkkitehti ja rakennusopin yliopisto-opettaja, Aalto-yliopisto

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon välisellä museopihalla sijaitseva Alusta-paviljonki tarkastelee luonnon ja kulttuurin yhteen kietoutuvaa luonnetta. Alusta tarjoaa tilan ihmisen ja muunlajisten eliöiden kohtaamisille. Paviljonki on avoinna yleisölle kesäkuusta 2022 lokakuuhun 2023, ja se syntyi monialaisen työryhmän voimin Suomi/Koivisto arkkitehtien luotsaamana.