Alusta: Muotoilua ihmistä laajemmassa maailmassa

KeskusteluLuentoMuotoiluajatteluMuotoilukasvatusUudet materiaalit
Milloin ke 07.09.2022
Aika 17–18
Missä Alusta-paviljongissa, Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon välisellä pihalla / Alusta Pavilion, located between the Museum of Finnish Architecture and the Design Museum. The location is outdoors. Korkeavuorenkatu 23, 00130, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Englanti
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Kuinka suunnittelijan ajattelu muuttuu näkökulman laajetessa ihmiskeskeisestä kohti muuta elollista ja elotonta luontoa? Miten käy tekijyyden, kun lopputulos muovautuu vuorovaikutuksessa luonnonprosessien, kasvien ja eläinten toiminnan kanssa. Millainen rooli materiaaleilla on tekemisessä? Aiheesta keskustelemassa taiteeseen, tutkimukseen ja muotoilukäytäntöön erikoistunut muotoilun professori (Associate Professor) Maarit Mäkelä, arkkitehti ja väitöskirjatutkija Maiju Suomi sekä Aalto-yliopiston taiteen kandidaatti Aarni Tujula.

Alusta-paviljongin esittely ja keskustelu Alusta-paviljongissa, Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon välisellä pihalla. Tapahtuma on englanniksi. Tilaisuus on maksuton, eikä siihen ole ennakkoilmoittautumista.

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon välisellä museopihalla sijaitseva Alusta-paviljonki tarkastelee luonnon ja kulttuurin yhteen kietoutuvaa luonnetta. Alusta tarjoaa tilan ihmisen ja muunlajisten eliöiden kohtaamisille. Paviljonki on avoinna yleisölle kesäkuusta 2022 lokakuuhun 2023, ja se syntyi monialaisen työryhmän voimin Suomi/Koivisto arkkitehtien luotsaamana.