Nuotiopiirit: Mitä on viisaus kaupunkiympäristössä?

KeskusteluNäyttelyTyöpajaOnline-tapahtumaArkkitehtuuriKaupunkisuunnittelu
Milloin pe 10.09.2021 - la 11.09.2021
Aika Klo 18:00-20:00
Missä Kalasatama: Kalasatamanpuiston grillipaikka / Meri-Rastila: Rastilan grillikatos, 00500, Helsinki
Liput Ilmoittautuminen: https://forms.gle/NbNsgFsdCDifCgn39
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi

Fiksusta kaupungista puhutaan smart city -konseptin yhteydessä mutta toisenlainen viisaus voi löytyä kaupunkilaisilta itseltään. Nuotiopiiri-tapahtumissa kokoonnumme yhteisen nuotion ja ruuan äärelle keskustelemaan siitä, mitä on kunkin kaupunginosan viisaus asukkaan näkökulmasta. Voidaanko ruuan ja keskustelun äärellä löytää viisautta ja rakentaa parempaa ymmärrystä asuinalueesta kaupunkisuunnittelijoiden työn tueksi?

Kutsumme mukaan keskustelemaan sinut, Kalasataman tai Meri-Rastilan asukas! 

Tule mukaan kertomaan kokemuksistasi kaupunginosastasi ja keskustelemaan niistä muiden paikallisten ja kaupunkisuunnittelun ammattilaisten kanssa. Keskusteluihin osallistujia pyydetään jakamaan oma kokemuksensa tarinan, esineen tai kuvan muodossa. Kyseessä voi olla esimerkiksi arkea sujuvoittava keksintö asuinalueella, hyvä lapsuudenkokemus tai asia jonka koet olevan toteutettu viisaasti alueellasi.

Ilmoittaudu Nuotiopiiriin torstaihin 9.9. mennessä: https://forms.gle/NbNsgFsdCDifCgn39

Myös muiden alueiden asukkaat ovat tervetulleita keskustelemaan!

Lisätietoja: 

Meri-Rastila: https://www.facebook.com/events/981072149379168

Kalasatama: https://www.facebook.com/events/358205649245151

 

Tapahtuman järjestävät Moona Tikka ja FEMMA Planning

Moona Tikka on palvelumuotoilija ja tuottaja, joka työskentelee kaupunkitilassa taiteen ja muotoilun parissa. Tällä hetkellä hän suorittaa Kaupunkitutkimuksen ja -suunnittelun maisteriopintoja.

FEMMA Planning on osallistavaan ja inklusiiviseen kaupunkisuunnitteluun erikoistunut toimisto. FEMMA keskittyy erilaisiin asukasyhteistyön menetelmiin ja taktiseen urbanismiin, jossa pyritään asukkaiden oman kädenjäljen vaikuttavuuteen kaupunkiympäristön do-it-yourself muokkaamisessa.