Kaiken kansan muotoilua

NäyttelyTyöpajaArkkitehtuuriKaupunkisuunnitteluHistoriaTeollinen muotoilu ja tuotemuotoiluGraafinen suunnitteluSisustusMuoti ja tekstiilisuunnittelu
Milloin to 01.09.2022 - su 11.09.2022
Aika Designmuseo on avoinna syyskuussa:
ti 11-20
ke-su 11-18
ma suljettu
Kaiken kansan muotoilua -näyttely Designmuseossa 8.4.–2.10.2022.
Missä Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki, 00130, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Ruotsi / Englanti
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Suomalaisella muotoilulla on vakiintunut maine tasa-arvon sanansaattajana. Lukuisissa ikonisissa muotoilutuotteissamme on nähty voimaa yhdenvertaisemman arjen rakentamiseen. Maineesta huolimatta tasa-arvotyön hyvät aikeet eivät ole aina toteutuneet. Designmuseon kevät- ja kesäkauden päänäyttely vie meidät tutkimaan eri aikakausien tasa-arvotavoitteita demokraattisen yhteiskunnan rakentamisesta aina tämän päivän kysymyksiin representaatiosta ja yksilöiden tarpeista.

Näyttely nostaa esiin muotoilun ja yhdenvertaisuuden välisiä yhteyksiä viimeisen sadan vuoden ajalta. Se tarkastelee tasa-arvon ihannetta paitsi suomalaisen muotoilun tutuimmissa ikoneissa, myös tuntemattomammiksi jääneissä projekteissa. Näyttelyssä muotoilun menneisyys ja nykyisyys kohtaavat samojen kysymysten äärellä: kuka saa suunnitella ja kenen ehdoilla? Kenelle suunnitellaan? Kenen työ on näkyvää, kenen ääni pääsee kuuluviin? Kaiken kansan muotoilu -näyttely Designmuseossa 8.4.–2.10.2022.

Kansainvälisesti arvostettu Designmuseo on suomalaisen muotoilun valtakunnallinen erikoismuseo Helsingin Kaartinkaupungissa. Designmuseo tutkii, kerää, tallentaa, dokumentoi ja esittää muotoilua Suomessa ja kansainvälisissä kiertonäyttelyissä.

Designmuseon ajankohtaiset näyttelyt ovat tasa-arvon ja muotoilun suhdetta tutkiva Kaiken kansan muotoilua, kokoelmanäyttely Utopia nyt sekä 9.9. avautuva gallerianäyttely Mitä jos? Toisenlaisia tulevaisuuksia.