Open Call: Designmuseo etsii uutta tietoa

Online-tapahtumaNäyttelyArkkitehtuuriKaupunkisuunnitteluHistoriaTeollinen muotoilu ja tuotemuotoiluMuotoiluajattelu
Milloin to 09.09.2021 - su 19.09.2021
Missä korkeavuorenkatu 23, 00150, helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Englanti
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Designmuseo haluaa olla uuden tiedon tuottamisen solmukohta. Avaamme nyt haun, jolla etsitään näyttelyä syksylle 2022. Etsimme ehdotusta, joka katsoo aihetta tieto muotoilun linssin läpi. Elokuun 16. päivä avautuvassa Design Club Open Call -haussa valittu näyttely avataan osana Helsinki Design Weekin ohjelmistoa syyskuussa 2022.

Design Club -haulla etsitään jo neljättä vuotta kiinnostavia ja kriittisiä sisältöjä Designmuseon Galleriaan.

Näyttelyt voivat parhaimmillaan olla paikkoja, jotka ravistelevat totuttuja ajatusmalleja ja auttavat tarkastelemaan maailmaa aivan uudesta näkökulmasta. Järjestyksessään neljäs Design Club -näyttelyhaku on rakennettu uudenlaisen ymmärryksen etsimisen ympärille. Haku on avoinna 16.9.–30.9.2021. Hakuprosessin kautta valitulle näyttelyidealle myönnetään 10 000 euron tuotantotuki näyttelyn toteuttamiseen.

– Toivomme, että hakijat tulkitsevat näyttelyhaun teemaa laajasti. Kannustamme hakuun osallistuvia pohtimaan tiedon merkitystä muotoilun kentällä, suunnittelijan työssä sekä yhteiskunnallisessa kontekstissa. Mitä tieto merkitsee suunnittelijalle tai muotoilualalle? Voiko tieto tai data olla muotoilijan materiaalia? Millä tavalla muotoilija voi tuottaa uutta tietoa ammatissaan tai näyttelykontekstissa, Designmuseon intendentti Suvi Saloniemi kuvailee.

Näyttelyehdotus voi laajentua linkittymään monenlaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin aina moniäänisyydestä tiedon tuottamiseen liittyviin yhdenvertaisuuskysymyksiin. Voiko tietoa tuottaa muotoilun puitteissa kollektiivisesti ja ketkä pääsevät mukaan tähän prosessiin? Miten muotoilija tai suunnittelija voisi uudelleentulkita esimerkiksi historiallista tietoa tai esinekulttuuria? Voimmeko uutta näkökulmaa hyödyntämällä nähdä vanhan materiaalin tai tekniikan uudessa valossa?

Hakuun osallistuvat näyttelyehdotukset voivat siis hyödyntää esimerkiksi esinemuotoilun, yhteisöllisen suunnittelun, infografiikan, käyttöliittymäsuunnittelun, taidekäsityön tai kriittisen muotoilun menetelmiä.

Valinnan tekee raati, joka koostuu Designmuseon näyttelytuottajasta, yhteistyövastaavasta ja Arkkitehtuurimuseon näyttelypäälliköstä.

Design Club Open Call 2022

Designmuseon Design Club Open Call 2022 -näyttelyhaku avautuu maanantaina 16.8.2021 ja umpeutuu 30.9.2021. Hakuun voi osallistua näyttelyidealla tai installaatiolla, ja ehdotus voi koostua joko yhdestä tai useammasta teoksesta. Hakuun voivat osallistua kotimaiset tai kansainväliset suunnittelijat, työryhmät, yritykset, kuraattorit tai tutkijat.

Hakuprosessin kautta valitulle näyttelyidealle myönnetään 10 000 euron tuotantotuki näyttelyn toteuttamiseen. Lisäksi voittajaehdotukselle tarjotaan Designmuseon Galleria-tila sekä annetaan työapua ja katetaan näyttelyn rakentamiseen liittyviä peruskustannuksia.

Lue lisää