Muotoilijapuheenvuoro: Tuuli Mattelmäki

KeskusteluLuentoTeollinen muotoilu ja tuotemuotoilu
Milloin ti 06.09.2022
Aika 16–17
Missä Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, 00130, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Designmuseon Muotoilijapuheenvuorossa Tuuli Mattelmäki saapuu luennoimaan Kaiken kansan muotoilua -näyttelyyn.

Taiteen tohtori ja Aalto-yliopiston muotoilun professori Tuuli Mattelmäki on tehnyt uraauurtavaa tutkimustyötä muotoiluluotaimien parissa. 2000-luvun alussa toteutetussa Väinö-projektissa Mattelmäen tutkimuksen tavoitteena oli tarkastella, miten luotaimien avulla voisi saada ymmärrystä ikäihmisten arjesta, ja siten suunnitella heille parempia ympäristöjä, apuvälineitä ja palveluita. Väinö-projekti on esillä Kaiken kansan muotoilua -näyttelyn Identiteetti-huoneessa.

Mattelmäkeä kiinnostaa muotoilun luovat ja kokeilevat työtavat ja niiden soveltaminen muutoksen ajureina. Hän on julkaissut empaattisen muotoilun, yhteissuunnittelun ja palvelumuotoilun teemoista. Tällä hetkellä hän johtaa kolmivuotista EU-projektia nimeltä Creative practices for transformational futures, jonka tekee näkyväksi luovien käytäntöjen roolia eko-sosiaalisen kestävyyden edistämisessä.

Kansainvälisesti arvostettu Designmuseo on suomalaisen muotoilun valtakunnallinen erikoismuseo Helsingin Kaartinkaupungissa. Designmuseo tutkii, kerää, tallentaa, dokumentoi ja esittää muotoilua Suomessa ja kansainvälisissä kiertonäyttelyissä.

Designmuseon ajankohtaiset näyttelyt ovat tasa-arvon ja muotoilun suhdetta tutkiva Kaiken kansan muotoilua, kokoelmanäyttely Utopia nyt sekä 9.9. avautuva gallerianäyttely Mitä jos? Toisenlaisia tulevaisuuksia.