Elina Heilanen ja Susanna Saarikko & Petra Lehtinen @Liike Showroom

NäyttelyMuoti ja tekstiilisuunnittelu
Milloin pe 17.09.2021 - la 18.09.2021
Aika Perjantaina avoinna klo 12-18.
Lauantaina avoinna klo 11-16.
Missä Fredrikinkatu 24, 00120, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Englanti
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Keväästä 2000 alkaen Liike on toiminut suomalaisen vaatesuunnittelun näyteikkunana Helsingissä. Helsinki Design Weekin aikana esittelemme jälleen Aalto-yliopistosta valmistuneita suunnittelijoita. Tänä vuonna olemme kutsuneet showroomiin Elina Heilasen ja Susanna Saarikko & Petra Lehtinen suunnittelijaduon.

ELINA HEILANEN: Mallisto ”No Man’s Garden” on saanut inspiraationsa Henry David Thoreaun töistä ja eritoten luontoa kuvaavista teksteistä. Mallisto maalaa kuvan hahmosta, joka jättää taakseen yhteiskunnan tullakseen osaksi luontoa, liikkumatonta aikaa ja maisemaa. Erämaa ei ole piilopaikka, vaan toinen olemisen todellisuus. Ulkovaate-estetiikkaa ja renessanssin pukeutumisen elementtejä yhdistelevä mallisto on valmistettu ylijäämämateriaaleista ja malliston kankaat ovat käsinpainettu silkkipaino- ja vesimarmorointitekniikoita yhdistäen.

SUSANNA SAARIKKO & PETRA LEHTINEN: Yhteismallistomme on taiteellinen näkemys jatkuvuuden käsitteen ymmärtämisestä. Kaavallisen työskentelyn pohjana käytimme matemaattisen tutkimusalan, topologian periaatteita ja kuvastoa. Tällä metodilla saavutimme mielenkiintoisia ulottuvuuksia vaatteen käyttökokemusta tarkastellessa. Topologiset kaavaratkaisut tarjoavat vaatteille monia ominaisuuksia: uudenlaisen siluetin sekä painopisteiden, massan ja jatkuvuuden tunnun. Jatkuvat rakenteet ja pehmeät materiaalit tuntuvat miellyttävältä päällä sekä sopivat monille vartaloille. Lisäksi malliston itsevaletut metalliset pienoisveistokset sekä Aalto CHEMARTS:ssa valmistettu selluloosa- biomateriaali viestivät yhteisestä kiinnostuksesta tiedettä, intuitiivista suunnittelua sekä monipuolista yhteistyötä kohtaan.

 

Liike on perustettu Helsingissä vuonna 2000. Liikkeessä on tarjolla huolellinen valikoima paikallisten suunnittelijoiden uuden aallon muotia. Jokainen suunnittelija tuo oman näkemyksensä yhteiseen ilmapiiriin, mallistoissa korostuvat eri teemat ja painotusalueet, kuten ekologisuus, lähituotanto ja vastuullinen pukeutuminen. Suunnittelijat ovat itse läsnä kuullakseen asiakkaiden ajatuksia ja kertoakseen omasta vaatetusfilosofiastaan.