Kohtaamisia – unkarilaista ja suomalaista keramiikkaa

NäyttelyOstoksetTeollinen muotoilu ja tuotemuotoiluMuotoiluajatteluSisustus
Milloin ke 01.09.2021 - ke 22.09.2021
Aika Avoinna ma-pe klo 10-18
Missä Kaisaniemenkatu 10, 00100, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Englanti
Lisätietoja Website Facebook

Näyttelyssä kohtaa kaksi unkarilaista ja kaksi suomalaista keraamikkoa nimenomaan tätä näyttelyä varten tehtyjen keramiikkatöiden kautta. Kaikki neljä taiteilijaa, Johanna Rytkölä, Åsa Hellman, Pálma Babos ja Márton Strohner ovat alansa arvostettuja ja kansainvälisestikin tunnettuja edustajia.

Näyttelyn perusajatuksena on taiteen ja arjen kohtaaminen, miten design muuttuu käyttöesineeksi ja miten ikivanhat perinteet saavat uusia, nykyaikaisia ilmenemismuotoja. Miten tällaiset esineet voivat tulla osaksi jokapäiväistä elämäämme ja tuoda siihen uusia näkökulmia ja kokemuksia.

Näyttelyn esineistön lähtökohtana oli alunperin teekannu, ikivanha kulttuuriesine, johon liittyy monenlaisia perinteitä, oma estetiikkansa ja filosofiansa, joka on samalla hyvin arkinen ja esiintyy kaikkialla maailmassa. Neljän keraamikon erilaisten kannujen lisäksi esillä on taiteilijoiden itse valitsemia töitä näyttelyn teeman merkeissä.

Neljän taiteilijan samanaiheinen yhteisnäyttely on esillä myös Budapestin Design Weekillä.

Unkarin kulttuuri-instituutti | Hungarian Cultural Institute Helsinki

Helsingissä toimiva Unkarin kulttuuri-instituutti järjestää mm. näyttelyitä, konsertteja, kirjallisuusiltoja, elokuvanäytöksiä, luentoja ja seminaareja yhdessä suomalaisten ja unkarilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa niin Helsingissä kuin muuallakin Suomessa. Unkarin ulkomaanedustustojen verkostoon kuuluu 26 kulttuuri-instituuttia, joiden tehtävänä on Unkarin kulttuurin esittely sekä yhteistyösuhteiden kehittäminen asemamaan ja Unkarin välille. Unkari-instituutti avattiin Helsinkiin 1980.