Näyttely - Suomi ja Islanti juhlivat 75-vuotisia diplomaattisuhteita vuonna 2022.

Näyttely
Milloin ke 07.09.2022 - pe 30.12.2022
Missä The National Archives of Finland, Rauhankatu 17, 00170 Helsinki
Esteetön Kyllä

Suomi ja Islanti juhlivat 75-vuotisia diplomaattisuhteita vuonna 2022. Kahdenväliset suhteet ovat erinomaiset ja niitä leimaa laaja yhteisymmärrys. Näkemykset kansainvälisten suhteiden prioriteeteista ovat todennäköisesti yhteneväisempiä kuin koskaan aikaisemmin. Vuosien ajan maidemme väliset suhteet ovat kukoistaneet kulttuurin ja taiteen, kaupan ja ihmisten välillä. Tänä aikana olemme myös kokeneet huomattavan elämänlaadun kohoamisen maissamme. Sekä Islanti että Suomi puhuvat kansainvälisen ja pohjoismaisen yhteistyön puolesta, ja osoittavat omilla ja yhteisillä toimillaan niiden tärkeyden.

Näyttely kuvastaa maidemme välisiä suhteita huumorin keinoin: diplomatiaa, tuttuja kansoillemme ominaisia piirteitä ja mieleenpainuvia tapahtumia. Näyttely ennen kaikkea kuvastaa sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta, jonka avulla kohtaamme yhdessä tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Näyttely järjestetään ensin Helsingissä, jonka jälkeen se on nähtävissä eri paikkakunnilla juhlavuoden aikana. Näyttely on esillä Islannin Kansallismuseossa myöhemmin tänä syksynä.

Näyttelyn järjestää Suomen ja Islannin suurlähetystöt Reykjavikissa ja Helsingissä.

Näyttelyn tekijät ja suunnittelijat
Lóa Hjálmtýsdóttir
Lotta Nykänen

Näyttelyn työryhmä
Ann-Sofie Stude
Auðunn Atlason
Elín Flygenring
Arna Lísbet Þorgersdóttir
Anna-Katri Koskivirta
Tuuli Seppälä

Kuraattori ja projektinjohtaja
Greipur Gíslason