Antrei Hartikainen - FRAGILE

NäyttelyOstoksetTeollinen muotoilu ja tuotemuotoiluMuotoiluajatteluSisustus
Milloin to 09.09.2021 - la 18.09.2021
Aika Näyttely on avoinna 9.9. - 2.10.2021, LOKAL gallerian aukioloaikoina klo 12-18.
Missä LOKAL galleria, Annankatu 9, 00120, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Englanti
Lisätietoja Website Instagram Facebook

FRAGILE -näyttely kuvastaa ihmisen ja luonnon haurautta puu- ja lasimateriaalien sekä erilaisten valmistusprosessien kautta. Luonnon sekä ihmismielen ja -kehon haavoittuvuus, hauraus ja kauneus on eri tasoilla läsnä näyttelyssä. Teosten välinen jännite muodostuu synkkien ja vaaleiden pintojen kontrasteista sekä lasi- ja puumateriaalien ominaispiirteiden vuoropuhelusta.

Äärimmilleen viedyt materiaalit tasapainottelevat herkän kauneuden ja epävakaan heikkouden välillä. Nämä luovat yllättävän ja yhtenäisen kokonaisuuden, joka muodostuu kalusteista, tuotteista sekä veistoksista.

”Työskentelyni on monilta osin materiaalilähtöistä ja taustani vuoksi puu eri muodoissa on usein se luontaisin valinta materiaaliksi.  Aloittaessa uuden materiaalin parissa työskentelyä pohdin paljon mitä annettavaa juuri minulla on sekä miltä suunnalta lähestyn materiaalia ja tekniikoita, jotta voin tuoda jonkin uuden lähestymistavan tai näkökulman jatkoksi rikkaaseen perinteeseen.

Lasimateriaalin parissa työskentely on yllätyksellistä ja siltä osin erittäin kiehtovaa. Työskentelyprosessina sekä fyysisenä materiaalina lasi on hyvin herkkä ja haastava, vaatien epävarmuuden sietämistä eri valmistusvaiheiden läpi. Yllättävyys materiaalin käyttäytymisessä vaatii myös jatkuvaa valmiustilaa muutoksille.”

Antrei Hartikainen