Paperilta valkokankaalle

NäyttelyKeskusteluDigitaalinen suunnitteluGraafinen suunnitteluMuotoilukoulutus
Milloin pe 08.09.2023 - pe 15.09.2023
Aika Näyttely avoinna 8.9.–13.10.
ma-pe klo 10–18

Tekoäly ja visuaalinen identiteetti - Paneelikeskustelu pe 8.9. klo 18.00
Missä Liszt-instituutti, Kaisaniemenkatu 10, 00100, Helsinki
Esteetön Ei
Kieli Suomi / Englanti
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Budapestin Metropolitan-yliopiston näyttely tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden tutustua visuaalisiin ideoihin, nuoren sukupolven animaatiotaiteilijoiden ajatuksiin ja viesteihin. Esillä olevat viisi animaatioelokuvaa esittelevät opiskelijoiden monipuolisia teknisiä taitoja ja taiteellista ilmaisua. Heidän aiheissaan tutkitaan universaaleja käsitteitä, kuten ystävyyttä, yksinäisyyttä ja rohkeutta. Näyttelyssä juhlitaan tarinankerronnan voimaa ja animaation mahdollisuuksia välineenä. Tavoitteenamme on antaa kävijöille katsaus animaatioelokuvan maailmaan, mukaan lukien 2D-, 3D-, stop-motion- sekä kokeelliset lähestymistavat, ja tuoda heidät lähemmäs animaation loputonta tarinankerronnan maailmaa.

Animaatioelokuvien lisäksi kävijät voivat tutustua yliopiston ja Unkarin tämän vuoden suurimman kulttuuriohjelman, Euroopan kulttuuripääkaupunki Veszprém-Balaton 2023, väliseen yhteistyöhön, jossa opiskelijamme olivat mukana teoreettisissa sekä graafisen suunnittelun ja muotoilun hankkeissa.

 

Tekoäly ja visuaalinen identiteetti – Paneelikeskustelu muotoilun ja animaation tulevaisuudesta, pe 8.9. klo 18.00 (englanniksi)

Digitaalisten ratkaisujen yleistyminen on tuonut ratkaisevia muutoksia suunnittelijoiden elämään ja muuttanut perusteellisesti visuaalisen kerronnan tapoja. Väreillä, graafisella tyylillä ja dynamiikalla on viestin kantava voima, ja niillä on kiistaton merkitys tapahtuman ja animaatioelokuvan visuaalisessa identiteetissä. Ihmisen luovuus ja herkkyys ovat olennaisen tärkeitä tekijöitä taiteellisen tuotteen luomisprosessissa, mutta näemme yhä useammin tekoälyn avulla suunniteltuja teoksia. Keskustelussamme tarkastelemme tekoälyn ja visuaalisen identiteetin, muotoilun ja animaatiosuunnittelun välistä suhdetta.

Mitkä ovat ensimmäiset vaiheet tapahtuman identiteetin suunnittelussa? Auttaako vai haittaako tekoäly suunnitteluprosessia? Miten sitä voidaan käyttää ”oikein”? Miten verkkoidentiteetti on mukana tapahtuman toteuttamisessa? Mitkä visuaaliset ratkaisut tekevät animaatioelokuvista mieleenpainuvia? Mitä muutoksia tekoäly voi tuoda animaatioelokuvien tekemiseen?

Näihin kysymyksiin etsimme vastauksia ja mielipiteitä 8.9. klo 18.00 alkavassa paneelikeskustelussa Helsingin Liszt-instituutissa Helsinki Design Weekillä.

Helsingissä toimiva Unkarin kulttuuri-instituutti järjestää mm. näyttelyitä, konsertteja, kirjallisuusiltoja, elokuvanäytöksiä, luentoja ja seminaareja yhdessä suomalaisten ja unkarilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa niin Helsingissä kuin muuallakin Suomessa. Unkarin ulkomaanedustustojen verkostoon kuuluu 26 kulttuuri-instituuttia, joiden tehtävänä on Unkarin kulttuurin esittely sekä yhteistyösuhteiden kehittäminen asemamaan ja Unkarin välille. Unkari-instituutti avattiin Helsinkiin 1980.