Vaatteen tarina

NäyttelyMuotoiluajatteluDigitaalinen suunnitteluMuoti ja tekstiilisuunnittelu
Milloin ti 06.09.2022 - to 08.09.2022
Aika Kello 12 - 18.
Missä Liike, Fredrikinkatu 24, 00120, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Englanti
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Jos vaate osaisi kertoa oman tarinansa, mitä se sanoisi?
Vaatteen tarina -sovellus käsittelee vuokrattavan uniikkivaatteen käyttökokemuksen tallentamista ja jakamista sekä yhteisöllisyyden ja tunnearvon lisäämistä vaatteisiin. Missä vaate on jo ollut, kuka sitä on käyttänyt, miten edellisen käyttäjän kokemuksesta tulee osa seuraavan käyttäjän elämystä?
Puhelimella käytettävä tarinatoteutus avaa yksilöllisen 360-maailman, joka visuaalisesti ja äänellä kuvaa vaatteen tarinaa. Kukin käyttäjä voi tallentaa oman kuvansa osaksi tarinaa eli kuvat lisääntyvät sitä mukaa kun käyttökerrat lisääntyvät. Vaatteen tarina kulkee ja elää vaatteen mukana.
Vaatteen tarinan ensimmäinen versio Dustyn Deformed Jacket -takille on koettavana Liike-kaupalla ja suunnittelija Marjut Uotila kertoo teoksen taustoista päivittäin 6. – 8. syyskuuta. Iltaisin koko Design Weekin ajan takki on vuokrattavissa omaan käyttöön puoleen hintaan Dustyn nettikaupasta.

Marjut Uotilan luoma DUSTY on avantgardistinen miestenvaatemallisto, jonka tuotteet ovat oivaltavia ja kokeilevia, mieluummin uusia trendejä luovia kuin niitä seurailevia. Dusty-vaatteiden voima on käsintehdyissä yksityiskohdissa ja innovatiivisissa leikkauksissa. Viime vuosina Marjut on suunnittelutyössään keskittynyt erityisesti vaatteen arvon kokemukseen, muotialan vastuullisuuskysymyksiin sekä kiertotalouden hyödyntämiseen vaatesuunnittelussa.