HÄN - ensi-ilta ja näyttely

NäyttelyOstoksetAvoin tilaHistoriaMuotoiluajatteluUudet materiaalitMuoti ja tekstiilisuunnittelu
Milloin ke 15.09.2021 - ke 22.09.2021
Aika Ensi-ilta 15.09.2021 16:00 - 22:00
Näyttelyn aukioloajat
ma-pe 11:00 - 19:00
la 12:00 - 18:00
su (auki sopimuksen mukaan)
Missä Luna Unlimited - Gallery, Merimiehenkatu 27, 00150, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Englanti
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Näyttely on omistettu Suomen queer-yhteisölle, joka on suomalaisen suunnittelijan Ella Bouchtin, ohjaaja ja valokuvaaja Heather Glazzardin, videokuvaaja Nora Nordinin ja tuottaja Bryanna Kellyn yhteistyöprojekti. Projekti pyrkii löytämään uutta edustusta butchia ja mascia edustaville identiteeteille nykyisten HLBT+ yhteisöjen sisällä.

HÄN on ohjaaja Heather Glazzardin debyytti. Glazzard aloitti luovan uransa valokuvauksen parissa ja hän pyrkii luomaan uuden kertomuksen queer- ja trans-ihmisistä muodin ja muotokuvauksen sisällä. Nora Nord on kuvataiteilija, joka keskittyy seksuaalisuuteen ja mielenterveyteen, erityisesti ADHD:n vaikutukseen nuorten identiteetteihin ja luovuuteen. Glazzard ja Nord ovat Lontoossa toimiva pari jotka tutkivat queer-läheisyyttä ja kauneutta loistavassa moninaisuudessaan.

Näyttely esittelee valikoiman Bouchtin räätälöinti- ja nahkatöitä, Glazzardin valokuvia ja työryhmän elokuvan nimeltä HÄN, joka on visuaalinen oodi nykyaikaiselle suomalaiselle queer-elämykselle. Elokuva on kuvattu Iniössä, Turun saaristossa. HÄN pyrkii esittämään Helsingissä asuvien HLBT+ ihmisten henkilökohtaisia tarinoita ja heidän eri taustojaan. Keskittymällä erityisesti butch-, dyke-, ei-binäärisiin, trans- ja masc-esitteleviin ihmisiin, joiden henget, kauneudet ja elämän näkökulmat useimmiten jäävät huomioimatta valtavirran kulttuurissa.

Lyhytelokuva kuvattiin metsien ja meren keskellä. Se vie queer-elämyksen pois usein klubi- ja kaupunkiympäristön näkökulmasta osoittamalla, että queer-identiteetit ja yhteisö voivat kukoistaa kiireisten kaupunkien ulkopuolella. Se asettaa Suomen HLBT+ yhteisön maailmanlaajuisen kulttuurin kartalle ja rakentaa samalla sillan Helsingin ja Lontoon queer-yhteisöjen välille – väliaikainen queerutopia on ilmainen kaikille.

HÄN TEAM

Ella Boucht :
https://www.instagram.com/ellaboucht/
https://ellaboucht.com/

Heather Glazzard :
https://www.instagram.com/heather_glazzard/
https://www.heatherglazzard.com/

Nora Nord:
https://www.instagram.com/noranordfromnorway/
https://www.noranord.co.uk/

Bryanna Kelly:
https://www.instagram.com/bryannaesk/