HDW Lasten Ikkunat: Edith Hammar ja Tuula Pöyhönen

Avoin tilaNäyttelyLasten tapahtumaKaupunkisuunnitteluGraafinen suunnitteluUudet materiaalit
Milloin pe 10.09.2021 - su 19.09.2021
Aika Installaatio on nähtävissä 24/7.
Missä Mikonkatu 5, 00100, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Englanti

Mitä installaatiossanne tapahtuu?

Tuula: Päätin sananmukaisesti astua ulos Edithin kuvasta ja toteuttaa piirretyt vaatteet kolmiulotteisesti. Lapsen mieltä kiehtoo matka konkreettisesta fantasiaan ja takaisin. Yhteisteos esittää tätä. 

Edith: Installaatiomme on kaikille kaupunkilaisille ja kaikenlaisiin sääolosuhteisiin. Kuvataiteilijana haluan rohkaista kaikenikäisiä helsinkiläistä leikkimään.

Mikä on viisasta?

Tuula: Olen miettinyt viime aikoina paljon sitä, että mikä on edes mahdollista. On viisasta tehdä vähemmän ja ajatella enemmän. Vanhat toimintatavat ja tuotantomallit eivät enää päde. Olen materiaalilähtöinen suunnittelija, mutta pyrin kovasti kohti immateriaalista.

Edith: Viisaus on tunne. Uteliaisuus on viisautta, samoin varovaisuus. Minulle henkilökohtaisesti queerness on eräänlaista viisautta. Viisas suunnittelu on queeriä ja normikriittistä. Arkkitehtuurin ja kaiken suunnittelun tulee olla saavutettavaa. Kaikki on poliittista; miten me elävät olennot haluamme elää elämäämme, millaista arkemme on, millainen ympäristö saa meidät tuntemaan olomme tervetulleeksi. 

Millaisessa Helsingissä te haluaisitte asua?

Tuula: Haluan asua paikassa joka on monimuotoinen ja suvaitsevainen. Koen, että Suomen mittakaavassa Helsinki edustaa tätä parhaiten.

Edith: Haluaisin asua sellaisessa Helsingissä, jossa kahvi on halpaa, jossa kadut kiipeävät kallioita pitkin ylös ja sade muuttuu puroiksi, jotka virtaavat lopulta mereen.

Tuula Pöyhönen (s. 1966), TaM, on muoti- ja konseptisuunnittelija joka pyrkii kiteyttämään ilmiöitä ja etsii niihin ratkaisuja muotoilun avulla.

Edith Hammar (s. 1992) on kuvataiteilija ja kuvittaja, joka on valmistunut Tukholman kuninkaallisesta taideakatemiasta 2017.

Toteutettu yhteistyössä Helsingin kaupungin Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan sekä Glasshouse Helsingin kanssa.

HDW Lasten Ikkunat -installaatioita on useampia! Löydä muut täältä.