HDW Lasten Ikkunat: Jenny Lucander and Martin Mohr

Avoin tilaNäyttelyLasten tapahtumaDigitaalinen suunnitteluGraafinen suunnitteluMuotoilukasvatus
Milloin to 09.09.2021 - su 19.09.2021
Aika Avoinna arkipäivisin klo 9-19.
Lauantaisin klo 10-18.
Sunnuntaina suljettu. Voit katsoa installaatiota.
Missä Keskuskatu 4, 00100, Helsinki
Esteetön Kyllä

Mitä installaatiossanne tapahtuu Jenny ja Martin?

Nouse tason päälle ja katso saatko hahmon liikkumaan. Meille on tärkeää, ettei suunnittelemamme installaation pelillä oikeastaan ole alkua, keskikohtaa eikä loppua: voit aina jatkaa siitä mihin edellinen pelaaja jäi. Ja saat pelata ihan niin pitkään tai lyhyen aikaa kuin haluat. Aidosti vastuullinen pelisuunnittelu ei pyri koukuttamaan käyttäjäänsä. Mielestämme on viisasta olla varovainen, mutta samalla haluamme kannustaa lapsia pysymään aina uteliaina ja avoimin mielin.

Mikä on viisasta?

Jenny: Lasten tapa elää on viisas. Lapset ovat spontaaneja ja välittömiä, heistä ei ole vielä ehtinyt tulla neuroottisia kuten aikuisista. Ahdistus tai ennakkoluulot eivät rajoita heitä. Lisäksi he piirtävät tosi hyvin. Lasten asenne elämää kohtaa on niin vapaa. On viisasta kerätä kokemusta ja tietoa. Täytyy vain muistaa säilyttää avoin mieli ja ennakkoluulottomuus. Ja kyky leikkiä! Viisaus on älykkyyttä, nokkeluutta, kokemusta. On viisasta olla varovainen, mutta myös utelias, ennakkoluuloton ja avoin. Varuillaan JA rohkea. Lapsena ei kannata juoksennella yksin ympäristöä huomioimatta, olipa sitten Helsingin keskustassa tai syvällä metsässä. Joskus voi tuntua pelottavalta lähteä yksin ulos ja suunnistaa nopeasti liikkuvien autojen ja korkeiden rakennusten välillä. Mutta ehkä joskus sitä on vain kokeiltava. Niinhän Ronja Ryövärintytärkin teki: päätti olla pelkäämättä metsää ja Helvetinkuilua. 

Martin: Kaikkein viisainta on tutkia ympäröivää maailmaa. Se tekee heti fiksummaksi. 

Jenny Lucander on opiskellut lastenkirjojen kuvittamista ja tarinankerrontaa Göteborgin yliopistossa. Hän on työskennellyt päätoimisena kuvittajana vuodesta 2005 saakka ja tehnyt lukuisia arvostettuja ja palkittuja lastenkirjoja yhteistyössä monien kirjailijoiden kanssa. Jenny Lucanderia on kuvailtu tarkkavaistoiseksi lapsen arjen kuvaajaksi. Jenny käyttää töissään kollaasitekniikkaa, hän piirtää ja maalaa erillisiä elementtejä ja kokoaa ne yhteen tietokoneella.

Martin Mohr on elämysmuotoilija BOND-toimistossa sekä uuden markkinointitoimisto KIDS:in perustaja. Hänen mielestään luovuutta ei ole ilman uteliaisuutta. “Ikä ei ole mikään tekosyy lopettaa uuden oppimista: minulle se oli tällä kertaa se oli pelisuunnittelua.”

Toteutettu yhteistyössä Helsingin kaupungin Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan sekä Elisakulman kanssa.

HDW Lasten Ikkunat -installaatioita on useampia! Löydä muut täältä.