HDW Päätapahtumapaikka: Kanavaranta 1

Milloin to 01.09.2022 - la 10.09.2022
Esteetön Kyllä

Kanavaranta 1 on auki päivittäin klo 16–22 10.9. asti. Artek viinibaariin olet tervetullut ilman pöytävarausta. 

Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikka vaihtuu joka vuosi. Tämän vuoden osoite on kymmenen päivän ajan Kanavaranta 1. Tämä “Sokeripalana” tunnettu Alvar Aallon suunnittelema ikoninen rakennus on valmistunut vuonna 1962. Helsinki Design Week avaa sen yleisölle ensimmäistä kertaa. 

Näyttelyitä muotoilufestivaalin päätapahtumapaikalla ei tänä vuonna nähdä – rakennuksen ylimmät kerrokset pyhitetään kohtaamisille sekä ideoiden ja ajatusten vaihdolle.

Ylimpään kerrokseen on kutsuttu helsinkiläisravintola Kuurna ja luvassa on herkullisia illanviettoja tunnelmallisissa kabineteissa, kaupungin parhaalla näköalalla. Meritullinkadulla vuodesta 2005 sijainnut Kuurna on tunnettu korkeasta laadusta niin ruoan, juoman kuin palvelunkin suhteen. Kuurna x HDW pop-up -ravintolassa on mahdollista illastaa myös suurissa jaetuissa pöydissä.

Ravintola on loppuunvarattu. 

Laura Styyran ja Tom Hansenin luotsaaman ravintolan yhteyteen avataan myös Artek viinibaari, jossa järjestetään sarja Weekly Talkseja, muotoilu- ja arkkitehtuurikeskusteluja.

Weekly Talks Helsinki Design Weekillä
Kaikki keskustelut järjestetään kuudennen kerroksen Artek viinibaarin Weekly Talks -lavalla ellei toisin mainita. Valtaosaan keskusteluista ei edellytetä ilmoittautumista ja kaikkiin on vapaa pääsy. Keskustelujen kesto on noin 40 minuuttia ellei toisin mainita. 

 • Perjantai 2.9.
  Klo 16 Helsinki Design Award 2022. Helsinki Design Awardin voittaja on kaupunkimuotoilija Päivi Raivio. HDW:n ohjelmajohtaja Anni Korkmanin haastattelussa Raiviolta kysytään mitä on “placemaking”, mitä leikki voi tuoda aikuisen arkeen ja mikä on Helsingin parhaiten suunniteltu paikka. Voit tutustua Päiviin myös täällä.
 • Tiistai 6.9. Huom! Tämä tilaisuus järjestetään viidennessä kerroksessa. Klo 19–20.30 Arkkitehdin talo -ilta. Arkkitehdin talo on konsepti, jonka tavoitteena on lisätä arkkitehtuurin lukutaitoa. Konseptin ytimessä ovat kodit, koska ne koskettavat jokaista ihmistä, ovat useimmille arvokkain omaisuuserä ja niiden laatu on herättänyt viime vuosina paljon huolta. Iltaan on kutsuttu viisi tunnettua arkkitehtiä ja työparia kertomaan millainen asuinrakennus on tehnyt ammattilaiseen vaikutuksen, inspiroinut ja mahdollisesti vaikuttanut omaan suunnittelutyöhön. Aikaa esitykselle on noin kymmenen minuuttia, sen jälkeen on aikaa vapaalle keskustelulle, kysymyksille ja kommenteille. Ilmoittaudu mukaan täällä.
 • Keskiviikko 7.9.
  Klo 17 Design Talks Over Drinks: ”Finnish Design – a Brand of the Past or for the Future?” Panelists are Laura Kamras, Director for Public Diplomacy, Ministry for Foreign Affairs Finland, Sebastian Jansson, Designer & Founding Partner, Made by Choice and Anna Moilanen, Open Flower, MSc Econ, entrepreneur. The talk is hosted by Katja Lindroos, Project Manager of Finnish Design Info. Conversation is in English.
  (PERUTTU) Klo 18 Open Studios: Millainen kaupunki Helsinki on luoville tekijöille? Puhujat julkaistaan pian. Keskustelua moderoi Inari Virkkala.
 • Torstai 8.9.
  Klo 16 Henkisyys muotoilussa. Henkisyys on inhimillisen olemisen yksi keskeisiä käsitteitä. On hämmästyttävää, että se on loistanut poissaolollaan länsimaisessa muotoilussa viimeiset vuosikymmenet. Henkisiä arvoja sisältävä muotoilu avautuu ulkoisille ja sisäisille muutoksille, uusille mahdollisuuksille ja inhimillisille tunteille. Kun muotoilu mukautuu muutoksiin, se ei ole enää ennalta-arvattava tekninen suoritus, josta tunne ja intuitio on hävinnyt lähes olemattomiin. Osa muotoilun henkisyyttä on avoimuus, josta muutos voi astua sisään. Keskustelemassa muotoilijat Susan Elo ja Piia Jalkanen.
  Klo 18 Open Studios: Tulevaisuus. ​​Ahdistuksen, epävarmuuden ja viheliäisten ongelmien aikana meistä jokainen kaipaa toivoa ja optimismia. Voiko muotoilun avulla rakentaa parempaa tulevaisuutta? HDW:n ohjelmajohtaja Anni Korkmanin haastattelussa Nordkappin Sami Niemelä. 
 • Perjantai 9.9.Klo 17

  Keskustelua pukeutumisesta, erityisesti nykyajan univormuista. Vieraana Anniina Koivu, Jonathan Ingberg (ByHinders) sekä Ervin Latimer (Latimmier). 

  Klo 20 Viikon lopuksi Weekly Talks siirtyy Kaikuun! Huom! Tämä tilaisuus järjestetään siis Kaiku-klubilla osoitteessa Kaikukatu 4. HDW in Kammari -klubi-ilta aloitetaan paneelikeskustelulla klo 20. Post Barin Joni Stanely, sisustusarkkitehti Joanna Laajisto, graafinen suunnittelija Leo Karhunen sekä Helsingin yöluotsina työskennellyt Salla Vallius keskustelevat siitä, millainen yökaupunki Helsinki on. Lisätiedot löydät täältä. 

Illallisten, juhlien ja keskustelujen lisäksi Kanavaranta 1:een pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla. Opastetut kierrokset on loppuunvarattu. Ilmoittautuminen kierroksille on päättynyt.

YLEISET TIEDOT

Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikka on avoinna 2.–10.9. klo 16-22 osoitteessa Kanavaranta 1.

Artek Winebarin aukioloajat klo 16–22 ja 4.9. klo 16-20
Kuurna x HDW ravintolan aukioloajat klo 18–22. Ravintola Kuurna on kiinni sunnuntaina 4.9.
Kuurnan pöytävaraukset varauskalenterin kautta täältä.
Viinibaariin ei oteta varauksia.

Saapuminen

Päätapahtumapaikka sijaitsee Helsingin kauppatorin kupeessa, Presidentinlinnan ja Uspenskin katedraalin välissä. Paikalle pääsee helposti kävellen ja raitiovaunuilla 4 (Ritarihuone), 2 (Senaatintori) ja 7 (Hallituskatu). Lähin kaupunkipyöräpiste löytyy Kanavarannan kaupunkipyöräparkista ja lähin parkkipaikka Kluuvista.

Esteettömyys

HDW päätaahtumapaikka on avusteisesti esteetön. Sisäänkäynnin eteen on hankittu siirrettävä ramppi sekä kynnysliuska. Hissiin mahtuu pieni pyörätuoli avusteisesti. Asiakashissin leveys on 77 cm. Sähköpyörätuoli mahtuu tavarahissiin (leveys 140 cm) jonne käynti ulkoa kellarin kautta. Pyörätuolilla ei ole pääsyä terassille portaiden vuoksi. Inva -wc löytyy 5. kerroksesta, jonne pääsee pienellä hissillä tai tavarahissillä henkilökunnan avustamana. Helsinki Design Weekin henkilökunta on paikalla koko aukioloajan ja auttaa tarvittaessa.