Hvitträsk: Taide-matineat

KeskusteluLuentoKierros tai kävelyArkkitehtuuriHistoriaTeollinen muotoilu ja tuotemuotoiluSisustusMuoti ja tekstiilisuunnittelu
Milloin la 09.09.2023 to 14.09.2023 la 16.09.2023
Missä Hvitträsk, Hvitträskintie 166, 02440 LUOMA, 02440, Kirkkonummi
Esteetön Ei
Kieli Suomi / Englanti
Lisätietoja Website

Helsinki Design Week vierailee tänä vuonna Hvitträskissä kolmen syyskuisen iltapäivän verran. Hvitträskin taideillat antavat mahdollisuuden syventyä taiteen maailmaan, kuulla kiinnostavia keskusteluita ja tarinoita taiteilijoista, arkkitehdeista ja kulttuurihistoriasta. Osana taideiltaa pääset tutustumaan myös Arabian Taideosastoyhdistyksen nykykeramiikkaa esittelevään Ateljee-elämää -näyttelyyn, arkkitehtikoti Hvitträskiin ja museon kauniiseen ympäristöön.

Taideilta 9.9. klo 15: Aikajana 150 vuotta

Aikajana 150 -vuotta keskustelutilaisuudessa tutustutaan kahteen tänä vuonna 150-vuotisjuhlaansa viettävään: Hvitträskin entiseen asukkaaseen, tähtiarkkitehti Eliel Saariseen ja Arabian kiehtoviin tarinoihin.

Keskustelijoina ovat Arabian historiaa tutkiva Elise Simonsson, professori Heikki Orvola ja keramiikkataiteilija Heini Riitahuhta Arabian Taideosastoyhdistyksestä, Hvitträskin entinen museonhoitaja Pepita Ehrnrooth-Jokinen, Eliel Saarisen sukulaisia sekä Luoman kylän asukkaita.

Illan aikana esitellään myös Arabian Taideosastoyhdistyksen Arabialle suunnittelema Juhlat-sarja sekä keramiikkataiteilija ja muotoilija Heini Riitahuhdan Huvila-rasia.

LIPUT. Huomaathan, että tapahtumaan on saatavilla vain rajoitettu määrä lippuja. Sisäänpääsy myös Museokortilla. Tapahtuma taltioidaan.

Taideilta 14.9. klo 17: Keramiikkateokset osana julkista arkkitehtuuria

Mikä on keramiikkateosten rooli julkisen arkkitehtuurin osana? Tule kuuntelemaan osittain englanninkielistä paneelikeskustelua, johon saadaan vieraiksi kaksi kansainvälisesti tunnettua new yorkilaista galleristia, Hostler Burrowsin Juliet Burrows sekä HB381-gallerian Kim Hostler.

Keskustelemassa ovat myös Kansallismuseon laajennuksesta vastaava arkkitehti Samuli Miettinen JKMM Arkkitehdeilta sekä Arabian Taideosastoyhdistyksen muotoilijat, kuvanveistäjät Pekka Paikkari ja Sakari Kannosto. Keskustelua vetää tietokirjailija, sisustusarkkitehti Maaretta Tukiainen.

LIPUT. Huomaathan, että tapahtumaan on saatavilla vain rajoitettu määrä lippuja. Sisäänpääsy myös Museokortilla.

Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Taideilta 16.9. kello 15: Loja Saarisen The Festival of the May Queen -tekstiilitaideteos

Tule tutustumaan Loja Saarisen lahjoittaman upean tekstiilitaideteoksen The Festival of the May Queen historiaan sekä siitä toteutettuun osakopioon.

Tilaisuudessa Ann Jonasson, osakopion kutonut kyläläinen sekä Luoman kyläyhdistyksen entinen puheenjohtaja Stefan Winqvist kertovat teoksen historiasta ja merkityksestä. Pääset tutustumaan myös itse osakopioon sekä tekstiiliteoksen toteutukseen.

Lisäksi Fasan tilan isäntä Johan Åkerlund saapuu esittelemään Loja Saarisen Åkerlundin isovanhemmille lähettämiä kirjeitä, joissa hän kertoo lahjoituksestaan ja sen matkasta Luomaan. Luoman koulun rehtori Teresia Kajanti kertoo koulun ja museon yhteistoiminnasta ja siitä, miten teos on vaikuttanut oppilaisiin ja heidän luovuuteensa.

Tilaisuudessa nähdään myös Luoman kyläyhdistyksen toteuttama sisustustyyny, joka on saanut inspiraationsa teoksesta ja on myös myynnissä Hvitträskissä.

LIPUT. Huomaathan, että tapahtumaan on saatavilla vain rajoitettu määrä lippuja. Sisäänpääsy myös Museokortilla.

Ohjelmamuutokset mahdollisia.