Irene Suosalo - Vuoden kuvittaja 2022

NäyttelyDigitaalinen suunnitteluGraafinen suunnittelu
Milloin ke 07.09.2022 - su 11.09.2022
Aika Avoinna ke-pe klo 12-19, la-su 12-17. Ma-ti suljettu.
Missä Pohjoisesplanadi 33, 00100, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Vuoden Kuvittaja 2022 palkintonäyttely on esillä 07.09.-25.09.

Irene Suosalo (s. 1995) on valittu Vuoden kuvittajaksi 2022.

Kuvittajat ry:n jakama 10 000 euron arvoinen palkinto rahoitetaan Kopioston keräämistä tekijänoikeuskorvauksista. Voittajan valitsee vuosittain vaihtuva asiantuntijaraati, johon tänän kuuluivat Vuoden kuvittaja 2021 Pauliina Mäkelä, kuvittaja Laura Valojärvi, Suomen Benelux-instituutin johtaja Laura Boxberg, julkisen taiteen koordinaattori Janne Kauppinen sekä Matti Kunttu suunnittelutoimisto TSTO:sta. Palkinto jaetaan kuvittajalle tai kuvittajaryhmälle, joka on edustanut ja edistänyt alaa merkittävällä tavalla.

Raati nostaa esiin muun muassa The New York Timesille liikkuvia kuvituksia tehneen Suosalon kansainvälisen uran ja omaperäisen estetiikan, jossa vanha yhdistyy uudeksi. Raadin jäsen Pauliina Mäkelä kuvailee Suosalon työ nojaavan kokeellisen videotaiteen perinteeseen tuoden siihen oman näkökulmansa.

”Luuppi-idea on kaunis ‒ yksinkertaisella tekniikalla voi kertoa paljon. Ilmaisussa yhdistyy kokeellisuus, minimalismi ja psykedeelisyys leikkisällä tavalla”, Mäkelä toteaa.

Suosalo on vilpittömästi onnellinen siitä, että alan ihmiset ovat huomanneet hänen työnsä ja nähneet siinä jotain erityistä.

”Kuvitustyössä on kiinnostavaa se, miten erilainen jokainen projekti on. Teen töitä erilaisten yritysten ja ihmisten kanssa, ja näen selviä eroja heidän työskentelytavoissaan ja lähtökohdissaan. Mihinkään kuvitustyöhön ei voi lähteä aiemmin muodostuneilla oletuksilla”, Suosalo kommentoi.


Kuva: Silja Minkkinen

Tutustu Suosaloon: nettisivut / Instagram

Kuvittajat ry edistää suomalaisen kuvituksen asemaa ja tukee kuvittajia ammatissaan. Toimimme kuvitusalan asiantuntijana, esiinnostajana ja edunvalvojana. Järjestömme tiiviiseen ammattiyhteisöön kuuluu 700 jäsentä.