Kaapo Sinervo & Taneli Ukura @LIIKE Temporary Showroom

NäyttelyMuoti ja tekstiilisuunnittelu
Milloin to 01.09.2022 - la 03.09.2022
Missä Fredrikinkatu 24, 00120, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Englanti
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Helsinki Design Weekin aikana Liike esittelee jälleen suunnitteluopiskelijoita Aalto-yliopiston muotitaiteen laitokselta. Tänä vuonna mallistonsa esittelee Kaapo Sinervo ja Taneli Ukura.

Tervetuloa avajaisiin torstaina 1. syyskuuta 2022 kello 16-20!
 Näyttely on avoinna Liikkeen aukioloaikoina perjantaista lauantaihin 1.-3. syyskuuta.

Kaapo Sinervo:
”Mallistoni lähtökohtana on ollut tutkia työmatkapukeutumista Pohjois-Eurooppalaisissa syys-talviolosuhteissa sekä nykypäivän suomalaista työmatkakulttuuria julkisen liikenten kulkuvälineissä. Pyrin pohtimaan myös mitä asioita suomalaisessa työ/työmatkakulttuurissa arvostetaan tai vihataan, mikä on hauskaa, haluttua tai kiusallista ja mitä työmatkapukeutuminen voisi mahdollisesti antaa ilmi työmatkailijan lähitulevaisuudesta, menneisyydestä, arvoista tai asenteista vain vaatteita ja olemusta tarkastelemmalla.  Lopputuloksena on joukko henkilökohtaisia havaintoja, ajatuksia, vitsejä ja kokeiluja koskien alkuperäistä taustatutkimustani toteutettuna vaatemallistona”

Taneli Ukura:
”Maisterityöni painottuu tutkimaan vaihtoehtoista vaatekaavallista hahmottelua Zero Waste -kaavoitusmenettelyn asettaman raamituksen suuntaviivoja hyödyntäen. Mallisto hyödyntää modulaaristen ja muunneltavien elementtien tuomia lisämahdollisuuksia, mikä osaltaan mahdollistaa luotujen vaateyksiköiden monimuotoisempaa tutkimista leikkimielisen kokeilun ja lopputuotteiden muunneltavuuden kautta. Etsin työni puitteissa itselleni luontevia tapoja hahmottaa vaatetta, rationalisoida sen kautta syntyviä säännönmukaisuuksia ja lähteä hahmottelemaan näiden pohjalta vaihtoehtoista vaatteen muotoiluun ja rakentamiseen sovellettavaa metodologiaa”