KAIKU - a sensory installation by Aaro Murphy & Anna Karhu-Cormier

NäyttelyMuotoiluajatteluDigitaalinen suunnitteluUudet materiaalitSisustus
Milloin to 09.09.2021 - su 26.09.2021
Aika Tiistaista perjantaihin klo 12-18
Lauantai ja sunnuntai klo 12-16
Maanantaisin suljettu.
9.9.—26.9.
Missä Annankatu 11, 00120, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Ruotsi / Englanti

‘Kaiku’ on akustinen-tuoksuveistos, joka vapauttaa samanaikaisesti ääntä ja metsän tuoksua tilaan. Kuten elävä ja hengittävä ekosysteemi, teos luo meditatiivisen rytmin ja tuoksuarkkitehtuurin – tuottaen symbioottisen tuoksu- ja äänimaiseman kokijalle. Kaiku on runollinen tutkielma siitä, kuinka teknologia ja elollinen voivat löytää yhteyden. Teos tuo ihmisille näkymättömän luonnonmaiseman, joka on ohjelmoitu soimaan ja tuoksumaan omassa rytmissään.

Projekti on syntynyt yhteistyössä amsterdamilaisen kuvataiteilijan Aaro Murphyn ja helsinkiläisen taiteilija-fytoterapeutin Anna Karhu-Cormierin kanssa, Suomen Benelux-instituutin tukemana.

Finnish Cultural Institute for the Benelux

Suomen Benelux-instituutti toimii yhteistyötahona Suomen ja Benelux-maiden kulttuurialan toimijoiden välillä. Itsenäisen ja voittoa tavoittelemattoman organisaation päätavoitteena on luoda mahdollisuuksia, joiden myötä taiteilijat ja organisaatiot voivat kehittää uusia projekteja ja yhteistyötä. Instituutti tuottaa lisäksi omia sisältöjä yhteistyössä tiiviin partneriverkostonsa kanssa, ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin tarttuen. Toiminnan tavoitteena on pitkäjänteinen ja kestävä yhteistyö taiteilijoiden ja muiden kulttuurialan ammattilaisten välillä – visuaalisesta taiteesta kirjallisuuteen, muotoiluun, elokuviin ja muihin taiteenaloihin.