Maija Isola -elokuvanäytös ja keskustelutilaisuus Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla

KeskusteluOnline-tapahtumaHistoriaTeollinen muotoilu ja tuotemuotoiluMuoti ja tekstiilisuunnittelu
Milloin la 18.09.2021
Aika Keskustelutilaisuus klo 16. Dokumenttielokuva näytetään klo 14.15.
Missä Bio Rex, Mannerheimintie 22-24, 00100 Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa esittää yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa Leena Kilpeläisen dokumenttielokuvan Maija Isola.

Lauantaina 18.9. järjestetään elokuvanäytös elokuvateatteri Maximissa klo 14.15.

Näytöksen jälkeen klo 16 järjestetään keskustelutilaisuus Bio Rexissä Lasipalatsissa, jonka aiheena on legendaarisen tekstiilisuunnittelija Maija Isolan työ ja sen merkitys suomalaiselle designille. Keskustelemassa ovat elokuvan ohjaaja Leena Kilpeläinen, Laura Isoniemi Aalto-Yliopistosta sekä tekstiilisuunnittelija ja kuvittaja Maija Louekari. Keskustelua moderoi Helsinki Design Weekin Anni Korkman.

Leena-Stiina Kilpeläinen on valmistunut Moskovan Elokuvakoulusta elokuvauksen
tiedekunnasta 2002. Hän on toiminut ohjaajana, elokuvaajana ja käsikirjoittajana.
Suurin osa hänen töistään on kuvattu Venäjällä, kuten “Suuren karhun lapset”
Saha-Jakutiassa 1993, “Reunalla” Tulan alueella 2002, sekä “Sokurovin ääni” Pietarissa 2013. Valokuvaajana hän on pitänyt yksityisiä näyttelyjä, sekä osallistunut yhteisiin näyttelyihin.

 

Maija Louekari on suomalainen printtisuunnittelija ja kuvittaja. Hän opiskeli sisustusarkkitehtuuria ja kalustemuotoilua Aalto-yliopistossa ja on suunnitellut Marimekolle kuoseja kodin sisustukseen, vaatteisiin ja asusteisiin vuodesta 2003. Hänen töitään on nähty myös Marimekon yhteistyömallistoissa, mm. Uniqlon ja Adidaksen kanssa. Louekari työskentelee käsin piirtäen, paperia leikaten sekä maalaten. Niin työssään kuin yksityiselämässäänkin, Louekari luottaa intuitioon ja rakkauteen.

 

Laura Isoniemi on TaM, taidepedagogi ja IDBMPro, freelance-suunnittelija ja opettaja Aalto-yliopistossa yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Isoniemi on myös tietokirjailija ja kansainvälisesti työskentelevä kouluttaja.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ohjelmisto ja näytösajat löydät täältä. Keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy. Elokuvanäytösten lipunmyynti alkaa 9.9. Lisätietoja: hiff.fi