Kohtaamispaikka

NäyttelyTeollinen muotoilu ja tuotemuotoilu
Milloin ti 06.09.2022 - la 10.09.2022
Aika Näyttely avoinna kello 12-18 ja muina aikoina nähtävissä ikkunan takaa kadulta.
Missä Kinaporinkatu 1 LH 3, 00500, Helsinki
Esteetön Ei
Kieli Suomi / Englanti
Lisätietoja Website Instagram

Kokemusten ja hetkien ääriviivat hahmottuvat jaettuina voimakkaammin. Kohdatessamme muita ymmärrämme myös itseämme. Toisen kohtaaminen on olennaista ja meitä määrittävää: niin lyhyenä kuin pitkäksi venyvänäkin se voi muuttaa päivän kulun tai elämän suunnan.

Muotoilija Iina Kettusen suunnittelemat ja puuseppä Ville Aakulan valmistamat Liki-penkki ja -tuoli tarjoavat alustan kohtaamiselle. Penkki kutsuu avoimesti luokseen ja sulkee kaksi toisensa kohtaavaa omaan turvalliseen, jaettuun maailmaansa. Julkitilaan ajateltu kahden jaettava penkki on idea huonekalusta, joka käsittelee suljetun, avoimen, yksityisen ja jaetun teemoja. Mäntypuusta valmistetut, vankkarakenteiset tuolit ja penkit asettavat kohtaajat liki toisiaan ympäristössä, josta näkevät eri suunnat. Tarkastelemme kukin maailmaa omasta näkökulmastamme ja kohdatessamme kerromme näkemästämme muille – samoin kuin he meille. Niin opimme, kasvamme ja tulemme vastaan.

Detaljiikasta ja laadusta tinkimättömällä otteellaan muotoilija Iina Kettunen suunnittelee esineitä ja kokonaisia mielikuviteltuja maailmoja, jotka palvelevat tarkoitustaan miellyttävällä tavalla kantaen samalla mukanaan merkityksellisen tarinan. Tuotesuunnittelun, kuvasuunnittelun ja set designin parissa työskentelevän Kettusen töitä yhdistää rauha ja vähäeleinen harmonia.