Mushrooming - tulevaisuuden yhteistyötilat

KeskusteluOnline-tapahtumaArkkitehtuuriKaupunkisuunnitteluHistoriaMuotoiluajatteluMuotoilukoulutusSisustus
Milloin to 16.09.2021
Missä Virtuaalinen, 00160, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi
Lisätietoja Website Facebook

Keskustelu tulevaisuuden työstä ja työn tekemisen tiloista. Ilmastokriisin aikakaudella on viisasta hyödyntää olemassaolevia tiloja yhä paremmin. Keskustelussa pohditaan, miten saamme hyödynnettyä kaupunkien tiloja yhä paremmin tukemaan monialaisten ammattilaisten työskentelyä ja yhteistyötä? Entä kuinka pandemia mullisti kenttää?

Tulevaisuudessa töitä tehdään yhä enemmän yritysten omien toimistojen ohella työntekijöille sopivissa yhteisöissä ja paikoissa. Samaan aikaan pääkaupunkiseudulla on pelkästään toimistotilaa tyhjillään yli miljoona neliömetrejä. Näihin voisi sijoittua uudenlaisia yhteisöllisiä työtiloja. Miten uudenlainen paikallisuus ja yhteisöllisyys voisivat tukea luovaa työtä?

Mushrooming-työhuoneverkostosta on kymmenessä vuodessa muodostunut Suomen kattavin yhteisöllisten työhuoneiden ja -työhuonepaikkojen välitysalusta. Mushrooming aloitti juuri yhteistyön Camelot Finlandin kanssa. Tarkoituksena on kehittää entistä ketterämpiä käytäntöjä, jotta tyhjilleen jääneet tilat ja tiloja kaipaavat ihmiset löytävät toisensa.

Torstaina 16.9. klo 9-10
Osallistumislinkki päivitetään tänne sekä facebook-tapahtumaan tapahtumapäivänä.

Tallenne keskustelussa katsottavissa kahden viikon ajan tästä linkistä:
https://tuni.cloud.panopto.eu/Panopto/Pages/Viewer.aspx?id=867df0ab-8a0f-4fe9-9e87-ada500ac6b30

Keskustelussa mukana

Eetu Enqvist on Paja&Bureaun toinen perustajajäsenistä. Vuodesta 2017 Helsingin ytimessä sijainnut luovien alojen yhteisö on kokeillut monenlaisia tilallisia taktiikoita jaetusta showroomista ammattimaisen käsityön pajoihin.

Tommi Laitio on Helsingin kaupungin kulttuurista, liikunnasta, nuorisotyöstä ja kirjastoista vastaava toimialajohtaja, joka on työskennellyt myös Helsingin osallisuus- ja vuorovaikutusmallin uudistamisen parissa. Ennen tätä Laitio on ollut muun muassa tutkijana ajatushautomo Demos Helsingissä sekä toimittajana Helsingin sanomien Nyt-liitteessä.

Elina Alatalo on yksi Mushrooming ry:n perustajajäsenistä. Hän on tutkinut yhteisöllisten työtilojen verkostoa ja tekee parhaillaan väitöskirjaa Tampereen yliopistolla tyhjien tilojen käyttöönottoon liittyen. Osana tätä työtä julkaistu politikkasuositus on edelleen ajankohtainen.

Janne Näreranta työskentelee Camelot Finlandilla. Camelot Finland on tyhjilleen jääneiden kiinteistöjen asiantuntija. Suomessa Camelot toimii erityisesti välivuokraajana: yritys vuokraa vapaan kiinteistön itselleen ja alivuokraa sen edelleen pienemmissä yksiköissä. Erilaisilla konsepteilla Camelot tarjoaa edullisia tiloja yrittämiseen, harrastamiseen sekä asumiseen 12 000 vuokralaiselle yhdeksässä Euroopan maassa.

Inari Virkkala on yksi Mushrooming ry:n perustajajäsenistä ja juontaa keskustelun.