Ikkuna Puutalo Oy:n tarinaan

NäyttelyArkkitehtuuriHistoriaTeollinen muotoilu ja tuotemuotoilu
Milloin to 09.09.2021 - su 19.09.2021
Missä Aleksanterinkatu 7, 00100, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Ruotsi
Lisätietoja Website Instagram Facebook

New Standards -pienoisnäyttely esittelee Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 22.5.–21.11.2021 esillä olevan tarinan Puutalo Oy:stä. Yritys perustettiin vuonna 1940 auttamaan Karjalan evakkojen asuttamisessa, kun talvisodan seurauksena lähes 420 000 ihmistä joutui jättämään kotinsa. Kansallisessa hätätilanteessa teollisuus, päättäjät ja arkkitehdit yhdistivät voimansa ja kehittivät uudenlaisen esivalmisteisen puutalotyypin.

Puutalo Oy:n valmistamia taloja vietiin yli 30 maahan kaikilla mantereilla. Näitä vaatimattomia tyyppitaloja löytyy edelleen tuhansittain ympäri maailmaa, ja ne saattavat olla laajimmalle levinnyt suomalaisen arkkitehtuurin vientituote.

Näyttely on osa Archinfon biennaalioheisohjelmaa ja sen ovat kuratoineet Laura Berger, Philip Tidwell ja Kristo Vesikansa. Taittotyön on tehnyt graafikko Päivi Häikiö.

Näyttely on esillä lokakuun loppuun saakka Aleksanterinkadun ja Fabianinkadun kulmassa ympäristöministeriön ikkunoissa ja katsottavissa ympäri vuorokauden. Näyttelytekstit on suomeksi ja ruotsiksi.

Lisätietoja:

Sini Parikka
tuottaja, Archinfo
sini.parikka@archinfo.fi