
PechaKucha Night, Aalto Yliopisto
Milloin
ke 07.09.2022
Aika
klo 18-20
Missä
Otakaari 1, Kandidaattikeskus, B-Sali , 02150 , Helsinki
Esteetön
Kyllä
Aalto-yliopistossa avautuu Designs for a Cooler Planet -näyttelykokonaisuuden neljäs osa. Aallon tutkijat, muotoilijat ja yrittäjyysyhteisö kutsuvat HDW:n kävijät Otaniemeen kokemaan, mitä Elämä 1.5 voisi olla. Nähtävillä on parikymmentä tutkimusta ja muotoilua yhdistävää projektia: vesihyasintista valmistettua tekstiiliä, puuglitteriä, osmankäämistä tehtyä tekstiilitäytettä sekä reilusti kestävää muotia ja arkkitehtuuria. Osana avajaisjuhlintaa järjestetään kaikille avoin PechaKucha Night.
Väliaikatarjoilut tarjoaa Coolhead.
Tämän PechaKucha Nightin kieli on englanti.
Liput (20/10€) myydään nopeasti, hanki omasi nyt!
Puhujat

Tua Björklund on apulaisprofessori ja yksi Aalto-yliopiston Design Factoryn perustajista.

Sanna Lehtinen (FT) työskentelee tutkijana Aalto-yliopiston poikkitieteellisten taiteiden tutkimuksen yksikössä TAITE. Hänen tutkimuksensa keskittyy kaupunki- ja ympäristöestetiikkaan sekä kaupungin filosofiaan. Sanna on kansainvälisen kaupungin Philosophy Research Groupin hallituksen apulaisjohtaja.

İdil Gaziulusoy on kestävän kehityksen tutkija, muotoilututkija, kouluttaja ja strateginen konsultti. Hän on kestävän suunnittelun apulaisprofessori ja NODUS Sustainable Design -tutkimusryhmän johtaja Aalto-yliopistossa. Hänen työnsä keskittyy siihen, miten muotoilu voi auttaa luomaan kestäviä, toivottavia ja oikeudenmukaisia tulevaisuuksia kaikkien lajien nykyisille ja tuleville sukupolville.

Milja Komulainen on graafinen suunnittelija, kuvittaja ja visuaalisen viestinnän opiskelija Aalto-yliopistossa. Hän on kiinnostunut musteesta ja muotoilusta, jolla on sosiaalinen ja poliittinen tarkoitus.

Hares Bassil on visuaalisen viestinnän Maisteriopiskelija Aallosta. Hän on kiinnostunut kokeellisesta arabian typografiasta ja kirjainmuodoista.

Baldur Haraldsson on sisustusarkkitehtuurin maisteriopiskelija Aalto-yliopistosta. Kandidaatin tutkinnon hän on suorittanut Reykjavíkissa. Haraldsson on syventynyt sekä tila- että tuotesuunnitteluun keskittyen inklusiivisuuteen sekä materiaalin uudelleenkäyttöön ja hyödyntämiseen.

Markéta Dolejsova on muotoilututkija ja kuraattori. Tällä hetkellä Dolejsova työskentelee tutkijatohtorina Aalto-yliopistossa CreaTures-projektin (Creative Practices for Transformational Futures) parissa. Hän on ollut mukana perustamassa useita taide- ja design-tutkimushankkeita, mukaan lukien Open Forest Collective, Feeding Food Futures -verkosto ja Uroboros-festivaali.

Tej Chauhan on teollinen muotoilija, joka tunnetaan tunnepitoisesta visuaalisesta lähestymistavastaan. Hänen työnsä keskittyy "yhteyteen" ja tapaan, jolla esineet saavat meidät tuntemaan. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus työskentelystä tunnettujen maailmanlaajuisten tuotemerkkien kanssa. Chauhan on tuomari Sky TV:n "The Big Design Challenge" -ohjelmassa.

Suunnittelija Tero Kuitunen, s. 1986, on inspiroitunut muotoilun ja taiteen rajapinnasta, asioiden ennakkoluulottomasta asettamisesta, kelluvista maisemista sekä huumorin ja kosketuksen merkityksestä muotoilussa. Kuitunen tunnetaan myös konsepti- ja tilasuunnittelusta sekä nykytaiteen ja muotoilun projekteista.

Paavo Järvensivu on yksi BIOSin perustajista. Riippumaton, monialainen tutkimusyksikkö, joka tutkii ympäristö- ja resurssitekijöiden vaikutusta suomalaiseen yhteiskuntaan — talouteen, politiikkaan, kulttuuriin — sekä kehittää kansalaisten ja päättäjien ennakointikykyä.

Anssi Kähärä on graafinen suunnittelija ja Werkligin luova johtaja sekä Grafia ry:n puheenjohtaja (2019-).

Polina Joffe on berliiniläinen kuvataiteilija ja luova johtaja. Luettavuuden tutkimukseen Lontoon yliopistossa käytetty aika tukee Polinan typografista prosessia, jota hän soveltaa työhönsä suunnittelun, painotyön, koodauksen ja kuvanveiston saralla. Polina on ollut suunnittelijana Tate-museossa ja toimii tällä hetkellä tiimin vetäjänä Abletonissa. Joffe luennoi ja järjestää työpajoja taiteen ja muotoilun yhteyksistä säännöllisesti.