PechaKucha Night, Kallion kirkko

KeskusteluJuhla
Milloin to 08.09.2022
Aika Klo 20.00
Missä Itäinen Papinkatu 2, 00530, Helsinki
Esteetön Kyllä

Helsinki Design Weekin klassikko on PechaKucha Night.

Nopeatempoinen PechaKucha Night perustuu tokiolaisen Klein Dytham -arkkitehtitoimiston esitysformaattiin, jossa puhujilla on käytössään ainoastaan 20 kuvaa ja 20 sekuntia jokaista kohden. Kuudessa minuutissa ja neljässäkymmenessä sekunnissa voi sanoa paljon. Lähes kahdenkymmenen vuoden aikana HDW:llä onkin kuultu inspiroivia ja ihmeellisiä puheenvuoroja mm. puutarhoista, fonteista, ilmastokriisistä, kylpylöistä, liikennemerkeistä, uusista materiaaleista, rakenteellisesta rasismista ja jälkiruokatrendeistä. Tänä vuonna Helsinki Design Weekin aikana nähdään jälleen mieleenpainuvia puheenvuoroja eri alojen ihmisiltä.

Tämän PechaKucha Nightin pääkieli on suomi, mutta joukossa on pari englanninkielistä esitystä.

Liput (20/10€) myydään kovaa vauhtia, hanki omasi nyt!

Osta lippuja

Kulku kirkkosaliin on esteetön kirkon pääovien kautta.

Puhujat
Jack Sachs on Berliinissä asuva 3D-kuvittaja, animaattori ja taidemaalari. Jack päätyi 3D-kuvittamisen pariin aikoinaan loukattuaan piirustuskätensä onnettomuudessa. Hänen asiakkaitaan ovat muun muassa Nike, Apple, Vice ja The New York Times. Jack on yksi Helsinki Curious -taiteilijoista, joka on luonut taideteoksen Helsingistä erityisellä tavalla – käymättä koskaan itse kaupungissa.
Amanda Palo on helsinkiläinen teatterintekijä, kirjoittaja ja feministi. Palo toimii monipuolisesti ja kokeilevasti taiteen kentällä, ja hänet tunnetaan muun muassa taidekollektiivi Helsingin Feministisen Salaseuran riveistä, monologinäytelmästä Kilari ja viime syksynä ilmestyneestä esikoiskirjasta Outoja kaloja.
Kasper on hybridivaikuttaja ja vuoden graafikko 2013. PechaKucha -iltaan hän tuo kiehtovan santelipuun- ja myskintuoksuisen esityksen, jossa hän avaa kurkistusikkunan miesten salaiseen tuoksumaailmaan.
Hanna Arvela on helsinkiläinen mediataiteilija ja graafinen suunnittelija, joka työskentelee nykytaiteen ja aktivismin rajapinnassa. Hänen yhteiskunnallisia teoksiaan yhdistää musta huumori, joka tähtää kyseenalaistamaan totuttuja toimintamalleja.
Katja Hagelstam on valokuvaaja, kuraattori ja Lokalin perustaja. Katja on työskennellyt yli 30 vuoden ajan valokuvaajana ja kuvannut yli satatuhatta taide-esinettä museoissa, kartanoissa ja yksityiskodeissa. Katja tietää, että ainutlaatuiset ja käsintehdyt taide- ja designesineet parantavat ja tuovat lisäarvoa jokapäiväiseen elämäämme. Hän perusti Lokalin tarkoituksenaan luoda viihtyisä, kodikas tila, jossa esitellään suomalaisia taiteilijoita ja suunnittelijoita. Lokalissa he voivat tehdä työnsä näkyväksi ja saataville – sekä paikallisesti että kansainvälisesti.
Taika Mannila on “usein online” ja työskentelee kuvittamisen, installaatioiden ja musiikin parissa. Hän unelmoi loputtomista juhlista ja on koukussa kalliisiin hotelleihin ja Instagramiin.
Lucas Zanottolla on tuote- ja graafisen suunnittelun tausta. Valmistumisensa jälkeen hän on työskennellyt erilaisissa kansainvälisissä suunnittelustudioissa. Pikkuhiljaa Lucas innostui ohjaamisesta ja alkoi keskittyä liikkuvaan grafiikkaan. Animaattorina Lucas rakastaa eri medioiden sekoittamista ja uusien työskentelytapojen kehittelyä. Hänen tyylinsä, joka yhdistää klassista animointitekniikkaa ja digitaalista mediaa antaa hänen työhönsä modernin ja analogisen tunnelman. Lucas on sosiaalisen median lemmikki, jonka töitä ihaillaan ympäri maailmaa.
Anniina Koivu on muotoiluun erikoistunut kirjailija, kuraattori, konsultti ja opettaja. Hän asuu ja työskentelee Milanossa ja Lausannessa useilla aloilla kuratoinnista taiteelliseen johtamiseen, tuotekehitykseen sekä toimituksellisiin ja tutkimusprojekteihin. Hän on Plastic – Remaking Our World (Vitra Design Museum, 2022) ja U-Joints: Knots & Knits -näyttelyn kuraattori (Fiskars Village Art & Design Biennale, auki 4.9. asti). U-Joints – Taxonomy of Connections -julkaisu kokoaa yhteen neljä vuotta kestäneen tutkimusprojektin tulokset, joka kertoo ihmiskunnan historiaa liitosten kautta.
Tomek Rygalik on Studio Rygalikin pääsuunnittelija. Hän työskentelee arkkitehtuurin ja muotoilun parissa kansainvälisille brändeille, kuten Cappellinille, Morosolle, Ghidinille, Siemensille, Heinekenille ja Ikealle. Rygalik on muotoilun tohtori ja toimii parhaillaan professorina Aalto-yliopistossa. Hän on huonekalu-ja tarvikemerkin TRE Productin perustaja ja luova johtaja, sekä monitieteisen DesignNature-yhteisön ja luovan kampuksen perustaja Sobolessa.