Puu pulasta pelastaa – Puutalo Oy ja puurakentamisen tulevaisuus

KeskusteluArkkitehtuuriKaupunkisuunnittelu
Milloin ti 14.09.2021
Aika 16:00–17:30
Missä Online: event.prospectumlive.com/puu-pulasta-pelastaa
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Kaikille avoin ja ilmainen virtuaalinen keskustelutilaisuus klo 16.00–17.30.

Suomi on metsien maa, ja puu on perinteinen rakennusmateriaalimme. Kun toisen maailmansodan aikana yli 400 000 evakolle piti nopeasti saada uusi koti, eri puolille maata nousi puutaloalueita ja puurakentamisessa tehtiin niin teknisiä kuin asukkaiden elämänlaatua parantavia innovaatioita. 1900-luvun puolivälissä suomalaisia tehdasvalmisteisia puutaloja vietiin jo ympäri maailmaa, kaikille asutuille mantereille.

Millaista suomalainen puurakentaminen on nykyään? Miten innovaatiot voivat tulevaisuudessakin parantaa elintasoa ja tarjota uudenlaisia ratkaisuja kriiseihin?

Suomen näyttely Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa, New Standards, kertoo vuonna 1940 perustetun Puutalo Oy:n tarinan, ja suomenkielisessä tilaisuudessa pohditaan, mitä siitä voitaisiin ottaa opiksi tulevaisuuden ratkaisuissa. Näyttelyn kuraattoreiden Laura Bergerin ja Kristo Vesikansan kanssa keskustelemassa on Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Katja Lähtinen.

Puurakentamista eri näkökulmista katsovina vaihtuvina asiantuntijoina nähdään Aalto-yliopiston puurakentamisen professori Pekka Heikkinen, Tampereen yliopiston arkkitehtuurin historian ja rakennusperinnön hoidon yliopisto-opettaja ja tutkija Iida Kalakoski sekä Helsingin yliopiston yrityshistorian professori Niklas Jensen-Eriksen. Keskustelun juontaa toimittaja Minna Joenniemi.

Lisätietoja:

Sini Parikka
tuottaja, Archinfo
sini.parikka@archinfo.fi