R&A x HDW – Maan alla, maan päällä ja taivaissa

Milloin ti 06.09.2022 ma 19.09.2022 su 25.09.2022
Missä Mannerheimintie 34, 00100, Helsinki
Esteetön Kyllä
Lisätietoja Facebook

Ystävykset Rakkautta & Anarkiaa ja Helsinki Design Week yllättävät festivaalivieraat ympäri kaupunkia. Syyskuussa elokuvia katsotaan Helsingissä maan alla, maan päällä ja ilmassa. Urbaanissa ympäristössä näytettävät elokuvat päästävät kaupunkilaiset paikkoihin, joihin ei yleensä ole pääsyä: Kansallismuseon maanalaiseen Kalliotilaan ja sisäpihan suljetulle Linnanpihalle sekä Kaapelitehtaan tavarahissiin. Elokuvat on valittu huolella ja tilojen ehdoilla niin, että kokonaisvaltainen elämys on taattu. Liput (20 €) tulevat myyntiin R&A:n verkkokauppaan 18.8. 

Maan alla: The Hidden City

6.9.2022
Näytökset klo 17 ja 19.30
Mannerheimintie 34, Kansallismuseo

Modernin suurkaupungin alapuolella sijaitsee tunneleista, viemäreistä ja liikenneverkoista koostuva verkosto, josta sen yllä lepäävä kaupunki on riippuvainen. Olemukseltaan sen voi nähdä puhtaasti toiminnallisena, mutta se on myös symbolinen tila – kuin kaupungin alitajunta. Sen mystiset tunnelit ovat kuin luotuja eksymiselle, ja niissä asuvat kissat, pöllöt ja rotat tekevät siitä organismin itsessään. The Hidden City on Victor Morenon ohjaama visuaalinen mestariteos, joka reflektoi tiedostettua maailmaa sukeltamalla tiedostamattoman syvyyksiin. 

Maan päällä: Daisies

19.9.2022
Näytökset klo 20 ja 22
Linnanpiha, Kansallimuseo, Mannerheimintie 34

Věra Chytilován ohjaama Tuhatkaunokit on Tšekkoslovakian uuden aallon hulvaton feministinen kostofantasia. Elokuvassa kaksi naista kapinoivat materialistista, miehille rakennettua yhteiskuntaa vastaan. Tämä surrealistinen komedia-draama sijoittuu anarkistisen naiselokuvan linjaan, ja se lukeutuu 1960-luvun räikeimpiin elokuvatapauksiin. 

Taivaissa Alien

25.9.2022
Näytökset klo 11.30, 14.30 ja 17.30.
Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3.

Alien on Ridley Scottin vuonna 1979 ohjaama ajaton scifi-mestariteos. Galaxin syrjäisellä alueella mineraalimalmia kuljettava avaruushinaaja Nostromo on paluumatkalla maahan, kun aluksen ajotietokone havaitsee seitsenhenkisen miehistön kasvaneen yhdellä. Kaukaiselta planeetalta hyökkäyksen seurauksena onnettoman sisälle on syntynyt muukalainen, joka muuttaa paluumatkan käsittämättömäksi painajaiseksi. Sigourney Weaverin tähdittämä luutnantti Ripley on ollut uraauurtava pääsankari, ja elokuva onkin herättänyt vuosien aikana lukuisia feministisiä tulkintoja.

Osta lippuja täältä.