Tamminiemen design-kierros

Kierros tai kävelyArkkitehtuuriHistoriaTeollinen muotoilu ja tuotemuotoiluSisustus
Milloin la 11.09.2021 ke 15.09.2021
Aika Kierrokset klo 17 molempina päivinä.
Missä Seurasaarentie 15, 00250, Helsinki
Liput Liput 23.8. alkaen: https://www.kansallismuseo.fi/fi/tamminiemi
Esteetön Ei
Kieli Suomi
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Urho ja Sylvi Kekkonen arvostivat suomalaista designia, ja tämä näkyy myös Tamminiemessä, joka on täynnä etenkin 1970-luvun kuumimpien suomalaisten muotoilijoiden ja taiteilijoiden tuotantoa.

Kekkoset uudistivat Tamminiemen sisustusta kahteen otteeseen, ja etenkin 1970-luvulla Timo Sarpanevan johdolla tehty uudistus näkyy museokävijöille: talosta löytyy muun muassa Yrjö Kukkapuron Saturnus, Eero Aarnion ikoninen pallotuoli, Alvar Aallon Artekia, Wirkkalan ja Sarpanevan taidelasia sekä Essi Renvallin kullattu pronssireliefi. Kylpyhuoneen ja keittiön tyyli ja voimakkaat värit vievät myös vahvasti seitsemänkymmentä luvulle.

Kierroksella tutustutaan Tamminiemen kiinnostavimpiin esineisiin ja tarkastellaan, miten ne olivat osaltaan luomassa kuvaa sekä aikansa suomalaisesta huippumuotoilusta että presidenttipari Kekkosesta. Oppaana on taidehistorioitsija Katja Weiland-Särmälä.

Kierrokset la 11.9. klo 17 ja ke 15.9. klo 17

Liput 11 € / hlö. Varaa paikkasi ja lunasta lippusi ennakkoon varmistaaksesi pääsyn kierrokselle. Lipunvaraus: https://ssl.eventilla.com/tamminiemendesignkierros

Esteettömyys: Kierrokseen sisältyy portaikoissa kulkua.

https://www.kansallismuseo.fi/fi/tamminiemi

Sanna Valoranta-Saltikoff

Tamminiemi on presidenttien koti. Tamminiemen museo kuuluu Suomen kansallismuseon museoperheeseen.