The Sense of Spirituality

NäyttelyTyöpajaMuotoiluajattelu
Milloin to 01.09.2022 - su 04.09.2022
Missä Venetsia-talo, Lapinlahdenpolku 8 D, 00180, Helsinki
Esteetön Ei
Kieli Suomi
Lisätietoja Instagram Facebook

The Sense of Spirituality -näyttely tarkastelee ajassa olevia henkisiä ilmiöitä. The Sense of Spirituality on neljän päivän aikana tapahtuva performanssi, joka ravitsee sielun ja ruumiin. Kattauksesta löytyy jumalaista artesaanileipää ja kaksi kalaa, taivaallisia tuulikelloja, pyhää geometriaa ja maadoittavia sormuksia. Värähtelytaajuutta nostava ääniesitys ja ajattomuuteen vievä meditaatio. Palava herbario ja ikiaikaisen viisas pöllö. Tapahtumapaikka on entisellä sairaalaalueella oleva leipomo.

Henkisyys on inhimillisen olemisen yksi keskeisiä käsitteitä. On hämmästyttävää, että se on loistanut poissaolollaan länsimaisessa muotoilussa viimeiset vuosikymmenet. Henkisiä arvoja sisältävä muotoilu avautuu ulkoisille ja sisäisille muutoksille, uusille mahdollisuuksille ja inhimillisille tunteille. Kun muotoilu mukautuu muutoksiin, se ei ole enää ennalta-arvattava tekninen suoritus, josta tunne ja intuitio on hävinnyt lähes olemattomiin. Osa muotoilun henkisyyttä on avoimuus, josta muutos voi astua sisään.

Näyttelyn ovat kuratoineet muotoilijat Piia Jalkanen, Päivi Keski-Pomppu ja Susan Elo.

Näyttelyyn osallistuvat Minna Arponen, Pietu Arvola, Michael Aston, Susan Elo, Vilho Elo, Rosa Grönlund, Elina Honkanen, Piia Jalkanen, Liisa Karbin-Kosonen, Anna Karhu-Cormier, Aimo Katajamäki, Päivi Keski-Pomppu, Eija Koski, Niko Mankinen, Santeri Mortti Valtanen, Carlo Raymann, Tatu Rouvinen, Joel Sipilä, Theresa Storbacka, Sara Urbanski, Tatu Vuorio, Didi NG Wing Yin.

Näyttelyn aukioloajat:
to klo 16-19
pe-su  12-19
Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy
Tervetuloa!

Näyttelyä ovat tukeneet AM Digipaino, Anno, Juhava, Vindirekt, Värska Originaal.