U-Joints: Knots & Knits

ExhibitionWorkshopIndustrial design and productsNew Materials
Milloin to 09.09.2021 - la 23.10.2021
Aika Näyttely on avoinna arkena klo 11-19, lauantaisin klo 11-18 ja sunnuntaisin klo 12-16. Katso tarkat aukioloajat Glasshouse Helsingin nettisivuilta.
Missä Aleksanterinkatu 13, 00100, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Englanti

Koko tapahtumakuvaus julkaistaan 12.8.2021 Silloin julkaistaan myös kaikki avoimen tapahtumahaun kautta mukaan valitut tapahtumat ja aloitetaan pääsylippujen myynti. 

Knots & Knits (“solmut ja neulokset”) on Andrea Caputon ja Anniina Koivun U-JOINTS -tutkimusprojektin ja näyttelysarjan neljäs osa. Ensimmäinen nähtiin Milanon Salone del Mobilessa vuonna 2018. U-JOINTS (“u-liitokset”) tutkii tarkasti liitoksia muotoilussa ja arkkitehtuurissa. Liitoksia harvoin huomioidaan: ne ovat usein näkymättömiä ja tyylikkäästi esineeseen piilotettuja. U-JOINTS paljastaa nämä piilotetut detaljit kutsuen kävijät tutustumaan esineiden ja rakenteiden kauneuteen ja laatuun yksityiskohtia myöten. 

Helsinki Design Weekillä Knots & Knits purkaa tekstiilien, kankaiden ja köysien historiaa. Olipa kyse takilasta, raskaiden esineiden nostamisesta, eväiden tai lahjojen paketoimisesta, nuorallatanssijan valssilangan kiinnittämisestä