Utopia nyt – Kertomus suomalaisesta muotoilusta

NäyttelyHistoriaTeollinen muotoilu ja tuotemuotoiluMuotoiluajatteluMuotoilukasvatusSisustusMuoti ja tekstiilisuunnittelu
Milloin pe 09.09.2022 - su 11.09.2022
Aika Designmuseo on avoinna syyskuussa:
ti 11-20
ke-su 11-18
ma suljettu
Utopia nyt – Kertomus suomalaisesta muotoilusta -näyttely Designmuseossa 4.2.2017–
Missä Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki, 00130, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Ruotsi / Englanti
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Designmuseon kokoelmanäyttely avaa suomalaista muotoiluhistoriaa elävinä tarinoina, tämän päivän teknologiaa ja digitaalisia alustoja hyödyntäen. Näyttely kertoo muotoilun olennaisesta roolista suomalaisen hyvinvointivaltion kehityksessä.

Utopialla kokoelmanäyttelyssä tarkoitetaan käytännönläheistä tapaa luoda jotain, millä on merkitystä. Suomalaista muotoiluhistoriaa lähestytään monen eri teeman kautta. Tilallisesti näyttely on jaettu viiteen osaan: Prosessihuoneeseen, Virtuaalihuoneeseen, Aikajanakäytävään, Ikonihuoneeseen ja Varastoon.

Kansainvälisesti arvostettu Designmuseo on suomalaisen muotoilun valtakunnallinen erikoismuseo Helsingin Kaartinkaupungissa. Designmuseo tutkii, kerää, tallentaa, dokumentoi ja esittää muotoilua Suomessa ja kansainvälisissä kiertonäyttelyissä.

Designmuseon ajankohtaiset näyttelyt ovat tasa-arvon ja muotoilun suhdetta tutkiva Kaiken kansan muotoilua, kokoelmanäyttely Utopia nyt sekä 9.9. avautuva gallerianäyttely Mitä jos? Toisenlaisia tulevaisuuksia.