Mitä jos? Toisenlaisia tulevaisuuksia

NäyttelyTyöpajaTeollinen muotoilu ja tuotemuotoiluMuotoiluajatteluDigitaalinen suunnitteluGraafinen suunnitteluUudet materiaalit
Milloin pe 09.09.2022 - su 11.09.2022
Aika Designmuseo on avoinna syyskuussa:
ti 11-20
ke-su 11-18
ma suljettu
Mitä jos? Toisenlaisia tulevaisuuksia -näyttely Designmuseossa 9.9.2022–12.3.2023.
Missä Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki, 00130, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Ruotsi / Englanti
Lisätietoja Website Instagram Facebook

Tulevaisuus näyttäytyy helposti nykytilan jatkumona. Pystymme helpommin kuvittelemaan sen, mitä jo on, kuin sen, mitä voisi olla. “Mitä jos?” on yksi tulevaisuusajattelun peruskysymyksistä, joka vie ajattelua kohti yllättävämpiä tulevaisuuksia. Se auttaa hahmottamaan, että tulevaisuuksia on monia ja ne voivat olla toisenlaisia, kuin ehkä oletamme.

Designmuseon syksyn gallerianäyttelyssä rohkaistaan pohtimaan tulevaisuutta. Näyttely pohjautuu tulevaisuustalo Sitran Heikot signaalit -selvitykseen, jossa on tunnistettu ja tulkittu tulevaisuuden yllättäviä ilmiöitä sekä niiden mahdollisia vaikutuksia elämäämme. Mitä jos? Toisenlaisia tulevaisuuksia -näyttely Designmuseon Galleriassa 9.9.2022–12.3.2023.

Kansainvälisesti arvostettu Designmuseo on suomalaisen muotoilun valtakunnallinen erikoismuseo Helsingin Kaartinkaupungissa. Designmuseo tutkii, kerää, tallentaa, dokumentoi ja esittää muotoilua Suomessa ja kansainvälisissä kiertonäyttelyissä.

Designmuseon ajankohtaiset näyttelyt ovat tasa-arvon ja muotoilun suhdetta tutkiva Kaiken kansan muotoilua, kokoelmanäyttely Utopia nyt sekä 9.9. avautuva gallerianäyttely Mitä jos? Toisenlaisia tulevaisuuksia.