Kuka suunnittelee arkkitehtuurin värit?

LuentoOnline-tapahtumaArkkitehtuuriKaupunkisuunnittelu
Milloin pe 17.09.2021
Aika Klo 13.00-16.00.
Missä Pohjoisesplanadi 11-13, 00170, Helsinki. HUOM! ILMOITTAUTUMISAIKAA ON JATKETTU! Yleisömäärä on rajoitettu 30 henkeen. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu perjantaihin 17.9. klo 12 mennessä sähköpostiosoitteeseen suomenvari@gmail.com. Hyväksytyille lähetetään tieto vastausviestissä. Mikäli et saa ilmoitusta, voit seurata tapahtumaa Helsinki-kanavalla, johon linkki alla (Website).
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi
Lisätietoja Website Instagram

Suomen väriyhdistys on kutsunut 20–vuotisjuhlavuotenaan eri alojen asiantuntijoita pohtimaan värisuunnittelun asemaa arkkitehtuurissa. Alustuksen pitää FT, yli-intendentti Sanna Teittinen kertoen taiteilija Anitra Lucanderin yhteistyöstä rakennusten värisuunnittelijana arkkitehti Aarno Ruusuvuoren ja muiden arkkitehtien kanssa.

Osa I, Maalattu väri – Helsingin väritarina, keskittyy vanhempaan arkkitehtuuriin. Arkkitehdit Kati Winterhalter, Käpy Paavilainen ja Rosemarie Schnitzler pitävät alustuksen suunnittelemistaan kohteista, ja lopuksi he keskustelevat siitä, miten värit valitaan, kuka tekee päätöksen, onko kyseessä historiallinen totuus vai henkilökohtainen paletti.

Osa II, Kuka suunnittelee arkkitehtuurin värit nykyään? Maisema-arkkitehti, TaM Saara Pyykkö ja arkkitehdit Suvi Tyynilä ja Tuukka Vuori kertovat värisuunnittelusta kaupunkisuunnittelun ja rakennuksen suunnittelun mittakaavoissa. Lopuksi he keskustelevat arkkitehti Pentti Kareojan toimiessa moderaattorina.

Yhteistyössä Aalto ARTS Books

Suomen väriyhdistys (The Finnish Colour Association)

Suomen väriyhdistys SVY ry

Suomen väriyhdistys on väriä työkseen käyttävien ja tutkivien ammattilaisten yhteydenpitoverkosto ja tiedotuskanava. Yhdistyksen päämääränä on edistää väritutkimusta ja hyvää värien käyttöä, ylläpitää yhteyksiä alan kansainvälisiin tahoihin ja tehdä suomalaista väritietoutta ja taitoa tunnetuksi maailmalla.

Suomen väriyhdistyksen perustamiskokous pidettiin Taideteollisessa korkeakoulussa 24. syyskuuta 2002. Suomen väriyhdistys on rekisteröity yhdistysrekisteriin 16. joulukuuta 2002.
Yhdistys on Tieteellisten seurain valtuuskunnan ja International Colour Association AIC:n jäsen.

SVY järjestää vuosittain sekä jäsenilleen että yleisölle suunnattuja väriä koskevia seminaareja, tapahtumia ja retkiä. Yhdistykseen ovat tervetulleita kaikki väriä ammatikseen tutkivat tai käyttävät henkilöt.