Avoimin mielin – uutta unkarilaista muotoilua 18.8.–30.9.

NäyttelyTyöpajaOstoksetTeollinen muotoilu ja tuotemuotoiluMuotoiluajatteluGraafinen suunnitteluUudet materiaalitSisustus
Milloin to 01.09.2022 - pe 09.09.2022
Aika Ma-pe klo 10-18
Näyttelynavajaiset 18.8. klo 18
Näyttelyn esittely ja taiteilijatapaamiset 8.9. klo 17
Näyttely avoinna 19.8.-30.9.
Missä Kaisaniemenkatu 10, 00100, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Englanti
Lisätietoja Website Facebook

Näyttelyn taiteilijat edustavat muotoilun eri aloja, mutta heidät yhdistää avoin uteliaisuus ja innovatiivisuus, uusien polkujen etsiminen sekä kokeilunhalu. Kokeilut koskevat menetelmiä ja materiaalien (uudelleen)käyttöä. Näyttelyssä on esillä mm. lasitekstiiliä, sarjakuvaa, taidegrafiikkaa, vanhoista filminegatiiveista kudottuja kankaita, arkkitehtonisia koruja, erikoisia posliini- ja metallitöitä sekä perinteisen kirjonnan innoittamia installaatioita.

Toinen taiteilijoita yhdistävä tekijä on Unkarin Taideakatemian kolmivuotinen apurahaohjelma. Taideakatemia käynnisti vuonna 2018 ohjelman, joka luo siihen valituille hakijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden työskennellä kolme vuotta apurahataiteilijana, kokeilla, kehittyä, oppia mentorien opastamina ja vaihtaa kokemuksia kollegoiden kanssa. Apurahajakson taideteollisuus- ja muotoilualan taiteilijoiden töistä järjestettiin Budapestissa yhteisnäyttely keväällä, jonka jälkeen teoksia on nähtävissä nyt Helsingissä.

  • To 18.8. klo 18: Näyttelynavajaiset
  • To 8.9. klo 17-18: Näyttelyn esittely ja taiteilijatapaamiset (englanniksi)

Helsingissä toimiva Unkarin kulttuurikeskus järjestää mm. näyttelyitä, konsertteja, kirjallisuusiltoja, elokuvanäytöksiä, luentoja ja seminaareja yhdessä suomalaisten ja unkarilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa niin Helsingissä kuin muuallakin Suomessa. Unkarin ulkomaanedustustojen verkostoon kuuluu 26 kulttuuri-instituuttia, joiden tehtävänä on Unkarin kulttuurin esittely sekä yhteistyösuhteiden kehittäminen asemamaan ja Unkarin välille. Unkari-instituutti avattiin Helsinkiin 1980.