HDW Lasten viikonlopussa sukelletaan Etana Editionsin uutuuskirjaan

Etana Editionsin kuvittaja-graafikko-kirjailijakaksikko Jenni Erkintalo ja Reka Kiralya kertovat, miten Lasten viikonlopun maailma syntyi.

Etana Editionsin kuvittaja-graafikko-kirjailijakaksikko Jenni Erkintalo ja Reka Kiraly luovat HDW Lasten viikonlopun maailman, jossa uutuuskirjan hahmot seikkailevat.

Tänä vuonna HDW Lasten viikonlopun tapahtuman tila-arkkitehtuurin taustalla on uutuuskirja. Jenni Erkintalon ja Reka Kiralyn Talo kulman takana –kirjan hahmot seikkailevat Lasten viikonlopussa Suvilahden Kattilahallilla 10.-11.9. Kirja julkaistaan 7.9. Habitaressa.

Kirja kertoo erilaisuuden hyväksymisestä ja rohkeudesta. Se herättelee lapsia ajattelemaan omaa elinympäristöään: kirjassa tutustutaan lapsen kautta kerrostalon asukkaisiin ja heidän koteihinsa. Etana Editions on suunnittelustudion ja lastenkirjakustantamon yhteenliittymä.

Helsinki Design Weekly kysyi Etana Editionsin kuvittaja-graafikko-kirjailija-kaksikolta lisää suunnittelun lähtökohdista.

Miten lähditte suunnittelemaan Lasten viikonlopun tilasuunnittelua?

Lähtökohtana oli uusin kirjamme Talo kulman takana ja mietimme, miltä tuntuisi astua kirjan sisään. Millä tavalla kirjan erilaiset naapurit ja heidän kotinsa tulisivat esille luoden samalla yhtenäiset puitteet erilaisten työpajojen järjestäjille sekä Little Marketin myyjille?

Lennokkaat ideat riisuutuivat käytännöllisyyden ja lyhytkestoisen tapahtuman ehdoilla. Myös ympäristöystävällisyys ja tapahtumaan tuotettujen materiaalien kierrätettävyys useille vuosille ohjasivat suunnittelua.

Réka Király and Jenni Erkintalo from Etana Editions.

Olette kuvittajia ja graafikoita, joten työskentelette usein kaksiulotteisten pintojen kanssa ja työtapanne on myös hyvin “leikkaa-liimaa”-vaikutteinen. Lasten viikonlopun tilasuunnittelussa käytätte pahvia myös esimerkiksi kalusteissa. Miltä työskentely yhtä aikaa kaksi- ja kolmiulotteisesti tuntuu?

Mittakaavalla leikkiminen kaksi- ja kolmiulotteisesti on sekä haastavaa että hauskaa. On jännittävää, miten pienet millimetrin kokoiset asiat muuttuvat isossa tilassa määrääviksi elementeiksi. Kummassakin suunnittelussa käytämme samaa leikkaa ja liimaa-periaatetta. Koska paperi on meille tutuin materiaali, paksu kierrätyspahvi D-Board on luonnollinen vaihtoehto.

Olemme siitä ennemminkin tilallisia symboleita kuin pysyviä rakenteita. Tarinankerronta alkaa jo Helsinki Design Weekin lehdestä: etsi lehdestä tehtävä ja tule löytämään oikeat vastaukset tapahtumasta!

Helsinki Design Weekin teema on “Paremmin”. Miten se näkyy työssänne?

Perustamisesta lähtien olemme halunneet tehdä lapsille suunnattuja kirjoja, tuotteita ja työpajoja eri tavalla kuin mihin on totuttu. Paremmin tarkoittaa meille ennen kaikkea monimuotoisemmin. Kun teemme eri tekijöiden, kirjailijoiden, kuvittajien ja työpajoissa lasten kanssa yhteistyötä, teemme asiat monimuotoisemmin. Yhteistyö avaa uusia näkökulmia ja haastaa ajatteluamme.

Lasten viikonlopun tila-arkkitehtuuri on toteutettu yhteistyössä De-Mill Oy:n kanssa.

HDW Lasten viikonloppu
10.—11.9.2016
Kattilahalli, Sörnäisten rantatie 22
www.facebook.com/events/666088476865485

 

www.etanaeditions.com