Meistä

Helsinki Design Week esittelee muotoilun uusia tekijöitä ja ilmiöitä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Vuonna 2005 perustettu Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali. Helsinki Design Week järjestetään seuraavan kerran 6.–15.9.2024.

Festivaali tarjoaa kaupunkilaisille alustan osallistua muotoilun keinoin kaupungin kehittämiseen ja siitä keskustelemiseen. Kansainvälinen ohjelmistomme sisältää vuosittain noin 150 tapahtumaa, niin ammattilaisille kuin suurelle yleisöllekin. Se koostuu päätapahtumista, kumppanuustapahtumista ja satelliittitapahtumista. Tärkeä osa ohjelmistoa on myös Lasten Designviikko.

Helsinki Design Weekly on Suomen johtava muotoilumedia, joka tarjoaa viikoittain ilmiöitä, uutisia ja keskustelua muotoilusta ja arkkitehtuurista. Tilaa uutiskirje täältä.

Helsinki Design Weekin ja Weeklyn omistaa Luovi Productions Oy. Luovin palveluita ovat kuratointi, tuotanto sekä viestintä. Luovin projekteihin kuuluu mm. Fiskars Village Art & Design Biennale sekä Valo/on.

Helsinki Design Week -festivaalin strategia ja tavoitteet

Strategia

Luovi Productionsin toiminta jakaantuu Helsinki Design Weekin toteutuksessa kolmeen eri osa-alueeseen.

Kuratointi

Festivaaliohjelmistomme koostuu päätapahtumista, kumppanuustapahtumista ja satelliittitapahtumista. Päätapahtumiin kuuluvat päänäyttely, Design Market -varastomyyntitapahtuma, Lasten designviikko sekä pienemmät tapahtumat kuten Open Studios, Open Showrooms, Design Diplomacy ja PechaKucha Night. Avoimessa tapahtumahaussa meille on tärkeää pysyä aidosti avoimena toiminta-alustana ja haluamme tukea paitsi vakiintuneita, myös aloittelevia tekijöitä.

Tuotanto

Helsinki Design Week pyrkii jatkuvasti löytämään ilmastoystävällisen kaupunki- ja verkkofestivaalin parhaita käytäntöjä. Keräämme oppeja päätapahtumien tuotannoista ja kannustamme kaikkia tapahtumajärjestäjiä tutustumaan ohjeistukseen, jonka julkaisemme kun lähempänä tapahtumaa. Kaikki huomiot ja kehitysehdotukset tähän liittyen ovat tervetulleita.

Viestintä

Helsinki Design Weekin pääasiallinen markkinointiviestinäkanava on muotoilumedia Helsinki Design Weekly. Helsinki Design Weekly tekee ympärivuotista viestintää eri sidosryhmien kanssa.

Tavoitteet

Helsinki Design Weekin tavoite on olla Itämeren alueen merkittävin muotoilun toiminta-alusta. Muotoiluaiheinen sisältömme on aina ajankohtaista, yllättävää ja moniäänistä. Olemme vuosien aikana kasvattaneet toimialalle oman ekosysteemin, johon kuuluvat muotoilualan mahdollistajat, tilaajat, tekijät ja käyttäjät.

Helsinki Design Weekly -median strategia ja tavoitteet

Strategia

Weekly on itsenäinen media, jonka kustantaja on Luovi Productions Oy. Weekly julkaisee muotoilualan uutisia, haastatteluja ja ilmiöjuttuja. Weekly julkaisee lisäksi podcastia, joka lähetetään Radio Helsingillä. Julkaisemalla sisällöt myös englanniksi Weekly tukee suomalaisten suunnittelijoiden kansainvälistymistä. Weeklyä luetaan myös ulkomailla: kaikki toimintamme perustuu vuorovaikutteisen kansainvälistymisen periaatteelle ja olemme avoimia myös Helsingin ulkopuolisille ilmiöille. Kaikki sisältö verkossa on lukijoille ilmaista. Weekly on sitoutunut pitämään kiinni asianmukaisista korvauksista kirjoittajille ja kuvaajille.

Tavoitteet

Weeklyn tärkein tavoite on parantaa lukijoiden muotoilun lukutaitoa. Kun suunnittelun tuntee, on sitä helpompi myös arvostaa ja arvostella.

Muotoilu on meille paitsi laaja, myös jatkuvasti kehittyvä käsite. Siksi keskusteluiden aiheiksi sopivat ajankohtaisten muotoilu-uutisten lisäksi myös tulevaisuuden suunnitteluun liittyvät käsitteet design-fiktiosta perinnerakentamiseen ja uusista materiaaleista kaupunkien kehitykseen. Asiantunteva suomenkielinen muotoilukirjoittaminen ja esimerkiksi uusien alojen termien vakiinnuttaminen on alan kehittymisen kannalta tärkeää. Alan julkinen keskustelu on vähäistä.

Edustamme muotoilun kulttuuria mahdollisimman moniäänisesti, monesta eri näkökulmasta. Weeklyyn on jatkuva avoin haku ja voit ehdottaa sisältöjä milloin tahansa. Pyrkimyksemme on antaa tilaa niin entuudestaan tutuille tekijöille kuin uusillekin äänille. Yhteydenottoon riittää vain ajatus tai idea. Kuulemme niistä mielellämme.