Haku on auki!

Vuoden 2018 teema Trust kutsuu kaupunkilaiset, muotoilijat ja vierailijat luottamaan itseensä ja toisiinsa.

Meille muotoilun käsite on laaja. Kaikki ympärillämme on muotoiltua ja osallistumisenkin muoto on vapaa.

Helsinki Design Week on luottamukseen perustuva toiminta-alusta aktiivisille paikallisille ja kansainvälisille muotoilun ammattilaisille ja -ystäville. Kannustamme kaikkia katsomaan kaupunkiympäristöä uusin silmin ja luomaan inspiroivia ja yllättäviäkin kohtaamisia sekä oivalluksia. Vahvasti verkostoituneen Helsinki Design Weekin ohjelma sisältää noin 250 vuosittaista tapahtumaa ja vuonna 2017 mukana oli 161 000 ihmistä.

Tämän vuoden päivämäärät ovat 6.-16.9.2018.

Tervetuloa mukaan tekemään Helsinki Design Weekiä! Lisätietoja ja hakulomakkeet löytyvät täältä.

Open Call

Suunnitteletko muotoilunäyttelyä, muotinäytöstä, keskustelutilaisuutta, tuotelanseerausta, kirjan julkaisua, ohjattua kävelykierrosta, kaupunki-installaatiota, työtilasi avointen ovien päivää, hackathonia, lasten tapahtumaa tai muuta aiheeseen sopivaa juhlaa? Hae mukaan osaksi virallista ohjelmaa täyttämällä hakulomake 31.5.2018 mennessä. Mukaan valittavat tapahtumat ovat osa Helsinki Design Weekin virallista ohjelmaa ja saavat näkyvyyttä Helsinki Design Weekin markkinointiviestinnässä. 

UUTTA: HDW Open Spaces

Tapahtumajärjestäjien yhteisö on meille tärkeä. Saamme vuosittain paljon yhteydenottoja liittyen meille tutun kaupungin tapahtumatiloihin. Katsomme Helsinkiä aina uudesta näkökulmasta ja mietimme mielellämme yllättäviäkin tapoja luoda kokeilevia tiloja. Nyt esittelemme uuden tavan osallistua festivaalillemme: HDW Open Spaces.

Haastamme tilojen haltijat miettimään ympäristöään. Onko sinulla tilaa, joka sopisi vaikka korunäyttelyn osoitteeksi? Haluatko kutsua palvelumuotoilijat toimistosi neuvotteluhuoneeseen pitämään työpajaa? Kiinnostaisiko sinua tavoittaa kansainvälistä muotoilualan yleisöä?

Helsinki Design Week laajentaa osallistumisen mahdollisuuksia ja hakee tyhjiä, väliaikaisia tiloja festivaalille. Yhdistämme tilat ja niitä etsivät muotoilijat toteuttamaan tiloissa väliaikaisia muotoilutapahtumia. Uuden palvelumme kautta pyrimme yhdistämään kaupunkitilat ja muotoiluaiheisen sisällön tuottajat tapahtumien ajaksi. 

Design Market

Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma avaa festivaalin tyhjentämällä varastot ja tekemällä näin tilaa uudelle. Korkeatasoiset muotoilutuotteet, edulliset löydöt ja vaihtuva oheisohjelma ovat tehneet Design Marketista supersuositun. Hae nopeasti myyntipaikkaa ja merkitse kalenteriisi 8.-9.9.

Little Market

Koko perheen suosikki, Lasten Viikonloppu, laajenee tänä vuonna Lasten Designviikoksi. Little Market tapahtuu kuitenkin tuttuun tapaan Suvilahden Kattilahallissa 15.-16.9. ja tarjoaa lasten tuotteiden valmistajille mahdollisuuden myydä tuotteitaan osana tapahtumaviikonloppua, johon kuuluu myös luovia lasten työpajoja ja leikkipuistojen ohjelmaa.