Osallistu nimikilpailuun: Lasten Designviikon ilmeestä tuttu pinkki kulkurihiiri on vailla nimeä

Tutustu graafisen suunnittelija Leena Kisosen tarinaan siitä, miten Lasten Designviikon ilmeestä tuttu hiiri muuttui harmaasta pinkiksi ja auta meitä keksimään kulkurihiirelle nimi.

Uuden Lasten Designviikon ilme on täynnä värejä ja eläimiä. Ilmeen takana on kuvittaja Leena Kisonen, joka on kirjoittanut tarinan siitä, miten eläimet löysivät oman värinsä. Suloisessa tarinassa kulkurihiiri on kyllästynyt olemaan turkin väriltään harmaa ja päättää lähteä etsimään siihen uutta väriä. Eläinsystäviään, kuten sitruunaperhosta ja flamingoa haastateltuaan, hiiri päättää luottaa omaan makuunsa ja muuttuu maailman ensimmäiseksi pinkiksi hiireksi.

Lasten Designviikon uskalias, turkkinsa pinkiksi muuttanut hiiri, on kuitenkin vielä ilman nimeä! Minkä nimen sinä antaisit hiirelle?

Voit ehdottaa hiirelle nimeä täällä tai HDW Lasten Designviikon ennakkotapahtumissa 12.6. alkaen. Hiiren nimi julkistetaan HDW Lasten viikonlopussa Kattilahallissa 15.-16.9. Kaikkien nimeä ehdottaneiden kesken arvotaan VIMMAn tuote uudella #olerohkea -kuosilla. Voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Lasten Designviikosta ja sen ennakkotapahtumista voit lukea lisää Weeklyn jutusta Kurkistus Lasten Designviikon päätapahtumiin ja sen ennakkotapahtumiin. Ennakkotapahtumien alkaessa 12.6. Helsingin kaupungintalon aulassa, lapset pääsevät muun muassa rakentamaan Taikametsän puita ja eläinajoneuvoja kuvittaja Kisosen kanssa. Ennakkotapahtumat jatkuvat Helsingin leikkipuistoissa ympäri kesän. Lisätietoja löydät Facebookista.

Kisosen tarina kulkurihiirestä kokonaisuudessaan:

Kulkurihiiri – Mikä on sinun värisi?

Hiiri oli kyllästynyt olemaan harmaa, joten hän päätti lähteä etsimään turkkiinsa uutta väriä. Mutta mistä tietää, mikä väri on itselle sopiva? Hiiri lähti matkaan kolostaan ja ensimmäisenä vastaan tuli valkoinen lumikko. “Miksi olet noin valkoinen?”, kysyi hiiri. “Liikun talvella metsässä ja turkkini ansiosta pystyn piiloutumaan valkoiseen hankeen.”

Hiiri jatkoi kulkuaan ja tapasi kukkapenkissä keltaisen sitruunaperhosen. Hiiri kysyi perhoselta: “Mistä tiedät, että sinun värisi on keltainen?” Perhonen vastasi: “Lentelen kukkaniityllä, jossa on paljon keltaisia kukkia. Sovin niiden joukkoon.” Hiiri jatkoi matkaansa.

Puussa roikkui ylösalaisin lepakko, joka oli kokonaan musta. Hiiri kysyi: “Miksi olet musta?” “Liikun vain öisin, joten musta väri sopii hyvin yöaikaan”, vastasi lepakko. Hiiri jatkoi matkaansa ja vastaan tuli kirkkaan vaaleanpunainen flamingo. “Miten sinusta tuli noin pinkki?”, kysyi hiiri. “Päätin että voin olla minkä värinen vaan, joten valitsin pinkin”, vastasi flamingo.

Hiiri mietti, että kaikki eläimet olivat sen värisiä, mikä heille sopii ja mistä he pitivät. Mistä väristä hän itse piti? Muut sanoivat, että hiiren kuuluu olla harmaa, mutta hiiri ei itse pitänyt harmaasta väristä. Minkä värinen hän itse mieluiten olisi? Eniten hän pitää pinkistä, koska se on eloisa ja hyväntuulinen väri – aivan kuten hiirikin! Kaikki muutkin eläimet olivat itse päättäneet oman värinsä, joten hiirikin päätti tehdä niin. Hän päätti luottaa omaan makuunsa ja muuttui maailman ensimmäiseksi pinkiksi hiireksi.”