Helsinki Design Weekly Radio Helsingissä

Kuulithan jo siitä, että Helsinki Design Weekly on nykyisin myös radio-ohjelma? Sitä tekevät toimittaja, tuottaja Ida Kukkapuro sekä Helsinki Design Weeklyn päätoimittaja Anni Korkman. Ohjelma lähetetään Radio Helsingillä perjantaisin klo 13, sekä uusintana lauantaisin klo 9.

Tuotantokauden ensimmäiset viisi jaksoa ovat kuunneltavissa radio Helsingin nettisivuilta sekä podcast -applikaatioista. 

1. Ensimmäisessä jaksossa teemana on meristadi ja vieraana Helsingin kaupungin merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula.

Saadaanko Helsingin saaret avoimiksi kaikille kävijöille? Miten taataan, että kasvava yritystoiminta, rakentaminen ja liikennöinti on laadukasta ja kestävää? Lisäksi kuullaan vinkkejä merestä nauttimiseen Helsingissä.

2. Jaksossa pohditaan hiljaisia ja epäkaupallisia tiloja kaupungissa. Miten esimerkiksi kirkon rooli kaupungissa muuttuu? Minkälainen arkkitehtuurin tilaaja kirkko on? Miten suunnitellaan pyhä tila ja mikä tekee kirkosta kirkon?

Asiantuntijoina Oscar Ortiz-Nieminen sekä arkkitehti Anssi Lassila.

3. Ida ja Anni miettivät helsinkiläisen arjen muotoilua. Vieraana on sisustusarkkitehti Hanni Koroma, jonka kanssa keskustellaan siitä, mikä tekee arjesta sujuvaa.

Mistä ”paremman arjen” käsite tulee? Entä onko juuri helsinkiläisissä kodeissa jotain erityispiirteitä?

4. Jaksossa pureudutaan graafiseen suunnitteluun. Mikä on rumaa ja mikä on kaunista graafista suunnittelua? Vieraana on GRMMXI-kollektiivissa vaikuttava suunnittelija Kiia Beilinson.

5. Kaupungit ovat ihmisten muotoilemia ympäristöjä, on meistä itsestämme kiinni millaisiksi ne muotoilemme ja sopivatko ne meille fyysisesti ja psyykkisesti. Miten suunnittelemiemme tilojen vaikutusta hyvinvointiin voidaan mitata? Entä miten muistisairaiden vanhusten arki paranee datan avulla?

Vieraina tilasuunnittelija Heini Lehtinen sekä kulttuurisen vanhustyön asiantuntija Silva Siponkoski.

6. Uusi museo

Kaupunkiin on kaivautunut uusi museo, tervetuloa Amos Rex! Puhetta uudesta museosta, sekä tietty yllätystesti.

Miten Amos Rexin ilme syntyi? Siitä on kertomassa suunnittelutoimisto Werkligin graafinen suunnittelija Hannu Hirstiö.

Miten tiloista luodaan elämyksellinen? Siihen vastaa JKMM-arkkitehtitoimiston sisustusarkkitehti Päivi Meuronen.

7.  Festival Special!

Helsinki Design Week on käynnissä ja studiossa on vieraana isoisä, muotoilija Yrjö Kukkapuro ja isä, Helsinki Design Weekin perustaja ja johtaja Kari Korkman. Ida ja Anni testaavat naisrobotteja ja D.R.E.A.M valitsee biisit. 

8. Muut muotoilumediat

Miksi muotoilusta ja arkkitehtuurista on tärkeää keskustella? Vieraana toimittaja Aino Frilander ja podcastaava arkkitehti Jussi Ukkonen. Testissä sukkahousut ja soitossa Mikko Pykärin biisivalinnat.

9. Vihamielistä arkkitehtuuria

Joskus muotoilu ja arkkitehtuuri on vihamielistä, ja sitä käytetään elämän mahdollistamisen sijaan estämään ja ehkäisemään. Tästä keskustellaan maisema-arkkitehti ja skeittari Janne Saarion sekä muotoilija Kirsi Enkovaaran kanssa. Weekly Mix -soittolistan teki taiteilija Hannaleena Heiska.

10. Vuorovaikutussuunnittelua

Ensimmäisen tuotanokauden viimeisessä jaksossa Idan ja Annin vieraana on digitaalisen suunnittelun asiantuntija Sami Niemelä. Luvassa myös vinkkejä muotoilu-uutisten seuraamiseen sekä Suuri Kuorimaveitsi -testi. 

Kaikki jaksot voit kuunnella esimerkiksi Applen podcast -applikaation kautta ja tietysti Radio Helsingin sivuilta.

Yhteistyössä Modeo.