Festivaali-info

Tätä sivua päivitetään ja tiedot tarkentuvat lähempänä tapahtumaa.

Helsinki Design Week järjestetään 9.–19.9.2021.
Helsinki Design Weekin koko ohjelma julkaistaan 12.8.2021.
Vuositeema on Mikä on viisasta? Lue lisää teemasta täältä.

Tämän vuoden päätapahtumapaikka on Glasshouse Helsingin rakennus (Aleksanterinkatu 13, Helsinki). Talon toiseen, kolmanteen ja neljänteen kerrokseen tuodaan festivaalin päänäyttelyt sekä oheisohjelmaa. Myös Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma Design Market järjestetään tänä vuonna Glasshouse Helsingin tiloissa.

Päätapahtumapaikan lisäksi festivaali levittäytyy jälleen verkkoon sekä ympäri kaupunkia: museoista markkinoille, seminaarisaleista salakauppoihin.

Osan tapahtumista yleisömäärä on rajoitettu tai edellyttää luonteensa puolesta sitä, että osallistujat ovat järjestäjän tiedossa. Näihin tapahtumiin myydään erillisiä lippuja ja vaaditaan festivaalille rekisteröityminen. Suurimpaan osaan tapahtumista on vapaa pääsy.

Päätapahtumapaikan näyttelyt ja tapahtumat

Tutustu päätapahtumapaikkaan ja sen näyttelyihin ja tapahtumiin:

U-Joints 9.9.–23.10.
U-JOINTS (“u-liitokset”) tutkii tarkasti liitoksia muotoilussa ja arkkitehtuurissa. Knots & Knits (“solmut ja neulokset”) on Andrea Caputon ja Anniina Koivun U-JOINTS -tutkimusprojektin ja näyttelysarjan neljäs osa ja Helsinki Design Weekin päänäyttely. Knots & Knits purkaa tekstiilien, kankaiden ja köysien historiaa. 

Design Market 10.–12.9.
Kaapelitehtaalla vuodesta 2005 asti järjestetty Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma valtaa Glasshouse Helsingin kolmannen ja neljännen kerroksen poikkeuksellisesti 10.–12.9. Mukana on korkealaatuisten huonekalujen ja sisustustuotteiden suunnittelijoita ja valmistajia, jotka pyrkivät toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Tulevaisuuden toimisto 15.9.–19.9.
Minkälainen on Tulevaisuuden toimisto? Pandemiavuosi vauhditti työn tekemisen muutosta ja kehitystä, johon oltiin vääjäämättä siirtymässä. Tulevaisuuden toimisto esittelee monipuolisesti niin kalustevalmistajien, suunnittelijoiden ja tutkijoiden näkemyksiä siitä, miten ja missä me tulevaisuudessa työskentelemme. 

Mikä on viisasta? -näyttely ja keskustelutilaisuuksia 15.-19.9.
Festivaaliohjelmistossa vuoden teemaa Mikä on viisasta? tutkitaan päätapahtumapaikka Glasshouse Helsingin neljännessä kerroksessa. Luvassa on suomalaissuunnittelijoiden uusimpia tuotteita ja tuoreimpia ideoita esittelevä näyttely, päivittäistä keskusteluohjelmaa sekä pop up -ravintola kohtaamisia varten. 

Lasten designviikko 9.–19.9.
Glasshouse Helsinki tarjoaa tekemistä ja ihmeteltävää myös lapsille. 

Päätapahtumapaikan aukioloajat, liput ja saapumisohjeet

Osoite
Glasshouse Helsinki
Aleksanterinkatu 13
0010 Helsinki
Finland

Avoinna
Maanantai-perjantai 11-19
Lauantai-sunnuntai 11-18

Pääsyliput
Suosittelemme ostamaan liput etukäteen. Lipunmyynti alkaa HDW:n verkkokaupassa 12.8.2021.

Kumppanuus- ja satelliittitapahtumat

Päätapahtumien lisäksi festivaalin aikaan järjestetään kymmeniä muita tapahtumia. Kaikkien niiden tiedot julkaistaan Helsinki Design Weekin verkkosivuston ohjelmakalenterissa 12.8.2021.

Yleistä

Seuraamme koronavirustilannetta tarkkaan ja noudatamme kaikissa toimissamme viranomaisten suosituksia. Päivittyvän Covid19 -infosivun löydät täältä.

Haluaisitko olla mukana tekemässä Helsinki Design Weekiä? Hae mukaan täältä.

Lehdistön edustajat ovat tervetulleita akkreditoitumaan täällä.

Tilaa Helsinki Design Weekly sähköpostiisi ja kuulet festivaaliuutiset ensimmäisenä täältä.