Lasten Designviikko

Lasten tapahtumaTyöpajaKeskusteluAvoin tilaOnline-tapahtumaArkkitehtuuriKaupunkisuunnitteluMuotoiluajatteluDigitaalinen suunnitteluMuotoilukasvatusMuotoilukoulutus
Milloin to 09.09.2021 - su 19.09.2021
Aika 24/7
Missä Aleksanterinkatu 13, 00100, Helsinki
Esteetön Kyllä
Kieli Suomi / Englanti

HDW Lasten ikkunat 10.–19.9. Helsingin keskustassa

Voiko lastenkulttuuri elävöittää Helsingin ydinkeskustaa? 

HDW Lasten ikkunat on kokeellinen askel Helsingin ydinkeskustan avaamiselle lastenkulttuurille, -näyttelyille ja -tapahtumille. Tapahtuma toteutetaan Keskuskadun ja läheisten kortteleiden näyteikkunoihin suunniteltavilla installaatioilla. Installaatiot valmistuvat yleisön silmien edessä 10.–11.9. ja ovat vapaasti nähtävillä, koko Helsinki Design Weekin ajan. Installaatioiden tekijöiksi on kutsuttu muotoilijoita ja muita luovan alan tekijöitä, jotka yhdessä pohjoismaisten huippukuvittajien kanssa suunnittelevat ja kokoavat installaatiot. Kävelykadut muokkaavat keskustaa yhä turvallisemmaksi elinpiiriksi myös lapsiperheille. 

Yhteistyössä: Helsingin kaupungin Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala.

Tutustu installaatioihin:

HDW Lasten Ikkunat: Jouni Kaipia ja Lena Frölander-Ulf

HDW Lasten Ikkunat: Jenny Lucander and Martin Mohr

HDW Lasten Ikkunat: Edith Hammar ja Tuula Pöyhönen

 

Kulttuuripolku: PechaKucha

Helsinki Design Week on myös mukana Helsingin kaupungin Kulttuuripolussa ja tarjoaa sisältöä erityisesti viidesluokkalaisille. Vuodesta toiseen suosionsa säilyttävä PechaKucha Night on yleisön suosikki yksinkertaisesta syystä: kymmenen inspiroivaa puhujaa pitävät esitykset itselleen tärkeistä aiheista ja sisältö on aina yllätys. Jokainen tuo näytille 20 kuvaa, ja jokainen kuva on esillä tasan 20 sekuntia –  esitykset kestävät siis aina tarkalleen kuusi minuuttia ja neljäkymmentä sekuntia. Lasten Designviikolla puheenvuoron saavat myös viidesluokkalaiset. Helsinki Design Weekin PechaKucha on osa Helsingin kaupungin Kulttuuripolkua. HDW on viidesluokkalaisten vierailun kohde sekä mahdollisuus opetella itseilmaisua ja esiintymistaitoja muotoilun keinoin. Vuoden 2021 erikoisuus on yhteistyö Unesco City of Design -kansainvälisen verkoston kanssa.

Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali. Helsinki Design Week järjestetään 9.–19.9.2021 kaupungilla ja verkossa.