HDW Lasten designviikko

Milloin to 01.09.2022 - su 11.09.2022
Aika HDW Lasten Ikkunat 1.–11.9.
Lasten PechaKucha 6.9. klo 12–14
R&A x LDW: Lumikuningatar 10.9. klo 13
Missä Aleksanterinkatu 13
Esteetön Kyllä

HDW Lasten Ikkunat 

1.–11.9.
Aleksanterinkatu 13, 1. kerros

Lasten designviikon päätapahtumassa muotoillaan tulevaisuuden kaupunkia, kun lapset ja nuoret pääsevät ääneen: millainen on aidosti lapsille ja nuorille avoin ydinkeskusta?

Vuonna 2021 aloitettu ikkunainstallaatioiden sarja jatkuu, kun lapset ja nuoret valtaavat Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmarakennuksen pohjakerroksen ikkunat. Suunnittelu ja rakennus tapahtuu nuorten työpajassa lauantaina 3.9. sekä kaikille avoimessa ja maksuttomassa työpajassa sunnuntaina 4.9. Tämän jälkeen lopputulos on kaikkien kaupunkilaisten ihailtavissa Helsinki Design Weekin loppuun 11.9. asti.

Installaatiota rakennetaan yhdessä muotoilun keinoin. Mukana ovat muotoilualan kiinnostavimmat tekijät sekä Designmuseon ja Ornamon muotoilukasvatusohjelma Designakatemia.

Yhteistyössä: Helsingin kaupungin Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Urban Tech Helsinki sekä Designmuseon ja Ornamon muotoilukasvatusohjelma Designakatemia.

Lasten PechaKucha

6.9. klo 12–14
Helsingin keskustakirjasto Oodi, Maijansali
Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki

Yksi Helsinki Design Weekin suosituimmista päätapahtumista on japanilaisten arkkitehtien kehittämä PechaKucha Night. PechaKucha on esitysten sarja, jossa jokainen esiintyjä valitsee esitettäväksi kaksikymmentä kuvaa. Niistä jokainen on yleisön nähtävillä kaksikymmentä sekuntia eli jokainen esitys kestää kuusi minuuttia ja neljäkymmentä sekuntia. Säännöistä ei luisteta, mutta sisältö on sitäkin vapaampi. Tämä yksinkertainen tapa jakaa ajatuksia ja inspiraatiota on tehnyt PechaKuchasta yhden maailman suosituimmista tapahtumista ympäri maailmaa. 

Vuoden 2022 HDW tarjoaa lapsille oman version tästä supersuositusta tapahtumasta. Oodissa lavalle astuvat koululaiset. Heiltä kuulemme puheenvuoroja siitä mikä inspiroi ja innostaa juuri nyt.

Helsinki Design Week on osa Helsingin kaupungin Kulttuuripolkua ja yhteistyössä Suomen muotoilukasvatusseura Suomun kanssa HDW on kehittänyt suomen-, ruotsin ja englanninkielisen PechaKucha -ohjeistuksen rehtoreille ja opettajille. Lasten PechaKuchaan voi siis osallistua myös etänä. Täältä löytyvät opettajille, rehtoreille ja vanhemmille suunnitellut aineistot. 

R&A x LDW: Lumikuningatar

10.9.
Bio Rex, Mannerheimintie 22–24
Lipunmyynti alkaa 18.8.

Lapsiperheet kutsutaan elokuvateatteri Bio Rexiin, vuonna 1936 valmistuneeseen arkkitehtuurin helmeen. Hans Christian Andersenin samannimiseen satuun perustuva Lumikuningatar on lumoava fantasiaelokuva periksiantamattomuudesta, ystävyydestä  ja hyvän ja pahan taistelusta. Rohkea Kerttu lähtee vaaralliselle matkalle etsimään kadonnutta ystäväänsä Kaita, jonka hyytävän kaunis Lumikuningatar on lumonnut saadakseen tämän avulla ikuisen vallan jääkylmässä maailmassa. Elokuvassa mystiset, satumaiset hahmot seikkailevat pohjoisen häikäisevissä maisemissa.