Lähde mukaan Helsinki Design Weekin ja Tallink Siljan Sisustus- ja designristeilylle

Helsinki Design Week ja Tallink Silja järjestävät 11.-13.2. Sisustus- ja designristeilyn, jossa vietetään päivä Tukholman huonekalumessuilla ja Stockholm Design Weekillä.

Helsinki Design Week ja Tallink Silja järjestävät 11.-13.2. Sisustus- ja designristeilyn, jossa vietetään päivä Tukholman huonekalumessuilla ja Stockholm Design Weekillä.

Risteily järjestetään Silja Serenadella. Kahden päivän aikana ohjelmassa on kiinnostavia puheenvuoroja, ja messuilla on mahdollisuus tutustua sisustuksen ja huonekalujen uusiin trendeihin.

Tukholman Möbelmässa esittelee ja määrittelee vuosittain sisustuksen uudet trendit kokoamalla yhteen noin 700 näytteilleasettajaa ja 40 000 kävijää. Messut järjestetään samanaikaisesti Stockholm Design Weekin kanssa, jolloin muotoilun tunnelmasta voi nauttia kaupunkitapahtumissa ympäri Tukholmaa.

Designristeilyn ohjelmassa torstaina 11.2. on puheenvuorot suomalaisilta suunnittelijoilta ja neljän ruokalajin designmenu. Risteilyn isäntänä toimii Sami Sykkö. Mukana ovat myös sisustusarkkitehti Hanni Koroma sekä nykyään IKEA:lla työskentelevä, vuoden nuoreksi muotoilijaksi vuonna 2013 valittu Iina Vuorivirta.

Sami Sykkö on Suomen tunnetuimpia muotiin, muotoiluun ja sisustukseen erikoistuneita toimittaja. Hän on entinen Gloria-lehden päätoimittaja ja Helsingin Sanomien toimittaja. Sykkö on arvostettu luennoitsija, kirjoittaja ja kolumnisti, jonka uusin sisustuskirja suomalaisten kotien sisustamisesta yhdessä Hanni Koroman kanssa julkaistiin keväällä 2014.

Hanni Koroma on suosittu ja palkittu sisustusarkkitehti, joka on sisustanut satoja koteja ja julkisia tiloja. Koroma tunnetaan erityisesti värisilmästään ja harmonisesta kädenjäljestään sekä siitä, että kunnostuksessa huomioidaan rakennusten aikakausi ja henki. Hän suunnittelee suomalaisille parempaa asumista jo kolmannessa polvessa. Koroman töitä on esitelty lukuisissa sisustuslehdissä ja hänen sisustamistaan kodeista on julkaistu Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin -niminen kirja.

Kymenlaaksosta kotoisin oleva Iina Vuorivirta on opiskellut Lahden Muotoiluinstituutin lisäksi Tukholmalaisessa Beckmans College of Designissa sekä Konstfack-taideyliopistossa. Hänet palkittiin Design Forum Finlandin Vuoden Nuori Muotoilija-palkinnolla vuonna 2013 sekä Vuoden Tulokkaana Tukholman Design Weekin yhteydessä 2015. Viime maaliskuusta lähtien hän on työskennellyt IKEA:n täyspäiväisenä muotoilijana Ruotsin Älmhultissa.

Risteilyn voi varata suoraan Tallink Siljan verkkosivuilta.

Tutustu myös Helsinki Design Weekin laatimiin Tukholman designvinkkeihin.