Weekly Tips: tammikuun menovinkit

Valitsimme menovinkit vuoden ensimmäiselle kuukaudelle. Pakene pakkasia gallerioihin ja museoihin tai uppoudu dokumenttien maailmaan elokuvafestivaalilla. Suosittelemme myös Lux Helsinki -valofestivaalia, mutta muista pukeutua lämpimästi!

Valitsimme menovinkit vuoden ensimmäiselle kuukaudelle. Pakene pakkasia gallerioihin ja museoihin tai uppoudu dokumenttien maailmaan elokuvafestivaalilla. Suosittelemme myös Lux Helsinki -valofestivaalia, mutta muista pukeutua lämpimästi!

 

LUX Helsinki

Tämän vuoden Lux Helsingissä valotaidetta nähdään uudella reitillä Ateneumin taidemuseolta Annantalolle. Osallistavia teoksia ovat muun muassa Vanhan kirkkopuiston Color Park, Annankadun CLOUD sekä Annantalon Valoleikkipuisto, jossa voi osallistua valoaiheisiin työpajoihin. Kahdeksatta kertaa järjestettävä Lux Helsinki sopii koko perheelle ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Tänä vuonna tarjolla on myös katuruokaa.

Lux Helsinki
6.-10.1.
Avoinna joka päivä 17-22
www.luxhelsinki.fi

 

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Dokumenttielokuvafestivaali DocPoint järjestetään vuosittain tammikuun lopulla. Tämän vuoden ohjelmisto julistetaan perjantaina 8.1. Ainakin Helsinki-aiheisia elokuvia on luvassa: Peter von Baghin kaupunkiutopia Helsinki, ikuisesti esitetään keskiviikkona 28.1..  Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ja DocPointin tämänvuotinen yhteisohjelmisto, Helsinkiä ja politiikkaa! I–III keskittyy pääkaupungin poliittisiin tapahtumiin. Se esitetään kokonaisuudessaan 31.1.

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali
25.-31.1.
Useita tapahtumapaikkoja
www.docpoint.info

Arkkitehtuurimuseon Hoito ja hoiva – Parantavat tilat silloin ja nyt –näyttely

Arkkitehtuurimuseon ja SAFA:n yhteinen Hoito ja hoiva -teemanäyttely käsittelee hyvinvoinnin ja terveydenhuollon rakentamista – hoidon ja hoivan maailmaa. Kiinnostava näyttely tarjoaa läpileikkauksen alaan, joka on viime vuosikymmenten aikana muuttunut merkittävästi. Terveydenhuollon rakennukset heijastavat oman aikakautensa ajatuksia terveydestä ja terveydenhoidosta. Ajatusten muuttuessa myös rakennusten arkkitehtuuri on mukautunut vastaamaan uusiin haasteisiin.

Hoito ja hoiva – Parantavar tilat silloin ja nyt -näyttely
25.11.2015 – 5.6.2016, iso ja pieni näyttelysali
Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu 24
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20, ma suljettu
www.mfa.fi

Herrain kirppis 16.1.

Måndag järjestää miesten oman kirpputorin toimistollaan Siltasaarenkadulla. Luvassa vaatelöytöjä ja ohjelmaa.

Herrain kirppis
16.1.
Avoinna 12-16
Måndag, Siltaraarenkatu 15
Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/788276284635209/

Elina Brotherus: Les Femmes de la Maison Carré

Galleria Heino tuo ensi kertaa Suomeen Elina Brotheruksen valokuvasarjan Les Femmes de la Maison Carré. Se on kuvattu toukokuussa 2015 Alvar Aallon piirtämässä Maison Louis Carréssa Bazoches-sur-Guyonnessa Pariisin ulkopuolella, jossa sarja on myös ollut ensi kertaa esillä syksyllä 2015.

Elina Brotherus: Les Femmes de la Maison Carré
9.-31.1.
Galleria Heino
Uudenmaankatu 16-20
Avoinna ti-pe 11-17, la-su 12-16
Lisätietoa näyttelystä: www.galleriaheino.fi/nayttely.php?aid=121027&k=20138

 

Grönlund-Nisunen

Tommi Grönlund ja Petteri Nisunen ovat tunnettuja tiedettä ja tekniikkaa hyödyntävistä installaatioistaan. Uusi näyttely avataan Galerie Anhavassa torstaina 7.1. klo 17, ja se on nähtävissä tammikuun loppuun saakka.

Grönlund-Nisunen
7.-31.1.
Galerie Anhava
Fredrikinkatu 43
Avoinna ti-pe 11-17, la-su 12-16
www.anhava.com

 

 

Helsinki Design Weeklyn toimitus valitsee kiinnostavimmat tärpit Helsingin tapahtumatarjonnasta. Haluatko nähdä tapahtumasi Weeklyssä? Lähetä muotoiluun liittyvä menovinkkisi osoitteeseen info(at)helsinkidesignweek.com.