Weekly Pics #9: Reetta Turtiainen

My Weekly Pics –palstalla kurkistetaan muotoilualan ammattilaisten arkeen tai juhlaan. Helsinki Design Week järjesti Sisustus- ja designristeilyn Tukholman huonekalumessuille yhteistyössä Tallink Siljan kanssa. Hyppäämme Helsinki Design Weekin tuottajan, Reetta Turtiaisen matkaan.

My Weekly Pics –palstalla kurkistetaan muotoilualan ammattilaisten arkeen tai juhlaan. Helsinki Design Week järjesti Sisustus- ja designristeilyn Tukholman huonekalumessuille yhteistyössä Tallink Siljan kanssa. Hyppäämme Helsinki Design Weekin tuottajan, Reetta Turtiaisen matkaan.

”Päivällä kutkuttaa. Järjestämme ensimmäistä kertaa Sisustus- ja designristeilyn, jossa suuntaamme Tukholman huonekalu- ja valaistusmessuille sekä Stockholm Design Weekille. Laivalla työskentely tuntuu olevan ihan oma maailmansa ja tuo hauskaa vaihtelua oman työn toimintaympäristölle.”

 

”Illan tähdet saapuvat ja täytyyhän heidän kanssa ottaa perinteinen laivaansaapumiskuva. Vasemmalta: muotoilija Iina Vuorivirta, sisustusarkkitehti Hanni Koroma, minä sekä toimittaja Sami Sykkö, joka toimii illan ohjelman isäntänä.”

”Käymme läpi tekniikkaa ja illan koreografiaa ennen laivan lähtöä ja yleisön saapumista.”

 

”Illan aikana Iina Vuorivirta puhuu työstään IKEA:lla ja Hanni Koroma kotien sisustamisesta. On ihana kuunnella, kun joku puhuu omasta työstään, josta todella nauttii ja inspiroi samalla ympärillään olevia ihmisiä.”

 

”Päivä päättyy illalliseen. Tunnelma pöydissä on rento ja neljän ruokalajin jälkeen käymme vielä pienellä porukalla skoolaamassa onnistuneelle illalle ennen kuin kukin vetäytyy omaan hyttiinsä.”

”Aamulla matkaamme bussilla Alvsjöhön, jossa sijaitsee Tukholman messukeskus ja viisi päivää kestävät huonekalu- ja valaistusmessut. Ensimmäisenä aulassa messuvieraat vastaanottaa Guest of Honor –alue. Vuosittain alueen suunnittelee maineikas muotoilija. Tänä vuonna alueen on suunnitellut brittiläinen designstudio Barber & Osgerby eli muotoilijat Edward Barber ja Jay Osgerby.”

© KAROLIINA HELKKULA
© KAROLIINA HELKKULA

”Messuilla on kolme isoa hallia sekä Greenhouse-alue, jossa nuoret kyvyt ja oppilaitokset esittelevät töitään. Tällä kertaa aikataulumme ei riitä edes kiertämään kaikkea, sillä viimeisen päälle laitettuja osastoja on lähes 700. Kuvissa Greenhouse-alueen satoa: kanadalainen Thom Fougere Studio sekä ruotsalainen tekstiilisuunnitteluun keskittynyt Butler/Lindgård -designstudio.”

”Messujen jälkeen osallistujille jää hetki aikaa Tukholman Södermalmilla. Messujen lisäksi kaupungilla on Stockholm Design Weekin aikana erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia, jotka on merkattu katukuvassa lipuilla.”

 

”Hyvästelen risteilymatkustajat, jotka lähtevät bussilla takaisin kohti satamaa ja Helsinkiä. Jään kahden kollegani kanssa vielä viikonlopuksi Tukholmaan, jotta saan hengittää hieman pidempään yhden lempikaupunkini tunnelmaa.”

 

My Weekly Pics -palstalla kurkistetaan muotoilualan ammattilaisen arkeen tai juhlaan. Havaintoja, mieltymyksiä ja kohtaamisia henkilökohtaisessa maailmassa.