Weekly Tips: maaliskuun menovinkit

Helsingissä on jo kevään merkkejä – ja jälleen lukuisia kiinnostavia designtapahtumia. Osallistu Interaction 16 -konferenssiin ja Helsingin saunapäivään, tai käy kaupungilla katsomassa kiinnostavia näyttelyitä ja kuulemassa puheenvuoroja. 

Kaupungissa on jo kevään merkkejä – ja lukuisia kiinnostavia designtapahtumia. Osallistu vuorovaikutuskonferenssiin ja saunapäivään, tai käy katsomassa kiinnostavia näyttelyitä ja kuulemassa puheenvuoroja. 

Ornamon Teosmyynti

Ornamon Teosmyynti on avoinna ensimmäistä kertaa myös verkkokaupassa. Teoksia on myynnissä yli sadalta taiteilijalta ja muotoilijalta. Mukana on designia, keramiikka-, metalli-, lasi- ja tekstiilitaidetta nuorilta tekijöiltä ja arvostetuilta taiteilijoilta. Vuosittaisen taideteollisen taiteen myyntitapahtumasta voi etsiä taidetta take away –periaatteella Helsingin Kaapelitehtaalla.

Ornamon Teosmyynti
12. –20.3.2016
Kaapelitehtaan Puristamo, Tallberginkatu 1 C, Helsinki
Avoinna arkisin 12–18, la-su 11–17
ornamo.fi/fi/tapahtuma/ornamon-teosmyynti-2016/

Pekka Haavisto: Globaalit haasteet – paikalliset vastaukset 

Miten vahvistaisimme kestävää kehitystä maailmalla? Pekka Haavistopohtii omaa näkökulmaansa ajankohtaisiin muutostrendeihin: ilmastonmuutokseen, konflikteihin ja pakolaisuuteen. 
Arkkitehtuurimuseon yhteiskunnallisten keskustelujen sarja jatkuu hyvinvoinnin teemoista. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Vaikuttajafoorumi: Globaalit haasteet – paikalliset vastaukset
Arkkitehtuurimuseo, Kasarmikatu 24, Helsinki
9.3. klo 18
www.mfa.fi/tapahtumat?id=189780888

Taiteilija Urve Tõnnus: ”NAINEN“   

Urve Tõnnus kuvaa kollaasinäyttelyään Nainen: ”Nykyajan modernissa kuluttajayhteiskunnassa olemme jatkuvasti tekemisissä tuotantoon, kuluttamiseen ja mainontaan liittyvän jätteen ja turhan tavaran kanssa. Kiinnittääkseni huomiota tähän yltäkylläisyyteen, olen käyttänyt käytettyjä tavaroita, kuten aikakausilehtiä, sanomalehtiä, rihkamakoruja ja vaatteita kollaasitöissäni. Tällä tavoin olen antanut näille esineille uuden elämän ja tehtävän. Olen käyttänyt ystävieni koruja ja vaatteita, mutta myös omiani, ja siten luonut menneisyyden muistoista uuden jatkumon.”

Taiteilija Urve Tõnnus: ”NAINEN“
Taidesalonki Piirto, Uudenmaankatu 7, Helsinki
2.–27.3.
Avoinna 11-16
www.designdistrict.fi/fi/tapahtumat/urve-tonnus-kollaasinayttelykollaazinaitus/

Helsinki Sauna Day 

Helsinki on täynnä saunoja, jotka ovat usein käyttämättä ja joita juuri kukaan ei pääse näkemään. Entä jos muutettaisiin tilanne yhden päivän ajaksi ja kutsuttaisiin tutut ja tuntemattomat kylään? Helsinki Sauna Day avaa Helsingin saunat kaikille halukkaille ja lämmittää niin kehot kuin mielet.

Helsinki Sauna Day
12.3.
www.helsinkisaunaday.fi

Interaction 16 

Interaction Design Association IxDA:n konferenssi Interaction 16 järjestetään Helsingissä 1.–4. maaliskuuta. Sen mukana Finlandia-talolle saapuu lähes tuhat vuorovaikutteisen suunnittelun asiantuntijaa, johtajaa, opiskelijaa ja vapaaehtoista osallistumaan työpajoihin sekä luentoihin.

Tapahtuman teema “What’s next?” kutsuu keskusteluun vuorovaikutussuunnittelun ja muotoilun tulevaisuudesta.

Interaction 16
Finlandia-talo, Mannerheimintie 13, Helsinki
1.–4.3.
interaction16.ixda.org