Petra Majander vahvistamaan Helsinki Design Weekin markkinointia

Helsinki Design Weekiä tuottavan Luovi Productionsin markkinointijohtajaksi on nimitetty 1.4. alkaen Petra Majander. Majander on opiskellut kulttuurituotantoa ja markkinointiviestinnän johtamista ja siirtyy Helsinki Design Weekille Bonnier Books Finlandin markkinointi- ja viestintäpäällikön tehtävästä. 

Helsinki Design Weekiä tuottavan Luovi Productionsin markkinointijohtajaksi on nimitetty 1.4. alkaen Petra Majander. Majander on opiskellut kulttuurituotantoa ja markkinointiviestinnän johtamista ja siirtyy Helsinki Design Weekille Bonnier Books Finlandin markkinointi- ja viestintäpäällikön tehtävästä. 

Majanderilla on pitkä tausta erilaisista markkinoinnin ja viestinnän tehtävistä kustannus- ja media-alalta sekä laajat verkostot kulttuurikentällä. Helsinki Design Week keskittyy lähivuosina vahvasti kansainvälistymiseen ja medioitumiseen. Majander tulee kehittämään festivaalin markkinointiviestintää sekä verkkojulkaisu Helsinki Design Weeklyä.

Helsinki Design Weekly tutustui Petraan ja haastatteli häntä uusista tuulista ja odotuksistaan Helsinki Design Weekillä.
Hei Petra, tervetuloa tiimiin! Kerro hieman itsestäsi ja taustasi.

Kiitos, on kiva tulla mukaan Helsinki Design Weekin tiimiin.

Olen saanut tehdä monipuolisesti töitä hyvin mielenkiintoisten sisältöjen ja erilaisten brändien parissa. Minun on kerrottu olevan luova ajattelija, periksiantamaton tuloksentekijä ja ikuinen optimisti. Yhdistelen ennakkoluulottomasti luovia ajatuksia, ja usein 1+1 ideaa onkin kolme. Odotan jo millaisia uusia yhtälöitä ja hyviä synenergioita Helsinki Design Week tuo tulleessaan.
Millaisilla odotuksilla lähdet kehittämään Helsinki Design Weekin markkinointiviestintää?

Innostuksen vallassa. Tässä työssä yhdistyvät ne asiat joista pidän: ihmiset, kaupunki ja maailman parantaminen ajattelemalla.  Odotan kovasti festivaaliohjelman julkaisua ja markkinointiyhteistyötä yllättävienkin tahojen kanssa. Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali luo myös kansainvälistä peilikuvaa Helsingistä design-kaupunkina. Markkinointiviestintää kehitetään näistä odotuksista käsin. Tämän vuoden teemamme ”Better – paremmin” haastaa meidätkin ajattelemaan enemmän, tekemään paremmin.
Tehtäväsi sisältää myös verkkojulkaisu Helsinki Design Weeklyn kehitystyötä. Miltä tuntuu siirtyä perinteisemmältä kustannusalalta verkkojulkaisun pariin?

Helsinki Design Weeklyn digitaalisuus tuo valtavasti erilaisia mahdollisuuksia. Verkkomedia voi olla yhtäaikaisesti kaikkea hitaan ja nopean, kevyen ja vakavan välillä. Ensitöiksi mietimme Weeklyn monia eri mahdollisuuksia ja kuulemme palvelusta lausuttuja toiveita. Niiden pohjalta kehitämme Weeklystä entistä paremmin yleisöään palvelevan.  Ja paperilla on aina paikka sydämessäni, mutta eiväthän ne toisiaan myöskään poissulje.
Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-aikaa vietän perheen ja ystävien seurassa.  Pidän vuodenajoista ja niiden suomista mahdollisuuksista. Olen opetellut murtomaahiihdon jalon taidon vasta aikuisiällä, sillä lajia ei neonvärisessä slalom-lapsuudessani harrastettu lainkaan. Yritän oppia koko ajan jotain uutta kulttuurista, historiasta, ihmisyydestä. Nyt opiskelen psykologiaa ja pelleilen lasteni kanssa rullalaudalla.

Tykkään minimalismista, mutta romantisoin mummolamaailmaa: kerään valkoisia puuvillapitsejä ja 50-luvun täyspuisia liinavaatekaappeja. Jos voisin, aikamatkaisin 50-luvun Helsinkiin juomaan Coca-Colaa.  Sitten palaisin takaisin.
Mikä on lempipaikkasi Helsingissä ja paras muotoilu- tai arkkitehtuurivinkkisi kaupunkiin?

Lempipaikkani taitaa olla siellä, missä milloinkin on hauskaa ja huoletonta.

Kesällä henkiin heräävät torit, maauimalat ja puistot ovat minulle rakkaita paikkoja. Niissä voi rauhassa tarkkailla taivasta ja jutella vaikka säästä tuntemattomien kanssa.

Keskustan kivitalot tarjoavat hienot kulissit kulttuurihistoriallisille tutkimusretkille, jos tyyleistä jugend ja kansallisromantiikka innostavat.  Funkiksen ja neonvalojen ystävien kannattaa käydä iltaisin keskustassa fonttikävelyillä kauniita typografioita ihastelemassa.

Kaupunki kasvaa nyt moneen eri suuntaan. Jännä nähdä millainen kaupunginosakulttuuri ja tunnelma Jätkäsaareen, Kalasatamaan ja Kruunuvuorenrantaan kehittyy. Myös Helsingin edustan saaristo tulee tulevaisuudessa tarjoamaan enemmän mahdollisuuksia yrittämiselle ja parempia palveluita kaupunkilaisille. Helsinki on lempikaupunkini ja kotini.